F4F-4 1/72 Arma.Hobby

Operace Torch

Víťa Výmola

Re: F4F-4 1/72 Arma.Hobby

Příspěvek od Víťa Výmola »

A pak by tady byla ještě možnost přibrousit v těch místech půlky trupu, aby se víc u přepážky sevřely. Ničemu by to tvarově nevadilo a asi by to pomohlo i tomu těsnému překrytu.
Pracujte pečlivě, nespěchejte, dokonalý vzhled modelu záleží jen na Vás. :)
David Hényk

Příspěvek od David Hényk »

To taky zvažuju, aspoň částečně.
Obrázek
Miloš V

Příspěvek od Miloš V »

Moc hezký postup Davide. Radost pohledět.
Já ten otřep taky obrousil a vypadá to, že tam měl zůstat. Ono zbylo i hodně málo materiálu kolem nýtů, možná ten otřep mástrař modelu myslel dobře.
Naposledy upravil(a) Miloš V dne 05 led 2022, 09:59, celkem upraveno 1 x.
Jarek S.

Příspěvek od Jarek S. »

David Hényk píše: 04 led 2022, 11:24 BTW odsuvný překryt je v zadní části užší než hrb trupu. Vskakuje nahoru. Když ještě připočítám barvu, tak to budu muset buď hodně namáčknout (nestrhnu si pak barvu?) nebo bude lepší to v té části zevnitř ztenčit a vyleštit.
Zkoušel jsem to na sucho..No já zkusím ztenčit překryt v místě kolejniček, protože mi přijde, že tam to k sobě moc nejde. Jinak po zkoušce jsem došel k závěru, že odsunuty bude lepší, bo díky tloušťce materiálu ční dost nad trupem, zvláště když tu mezeru na výšku co tam reálně byla ponechali taky.
David Hényk

Jarku je dost možný, že FM to má jinak, trup je rozdílný. Já chci udělat zavřenou kabinu, ale v záloze mám i variantu open. Uvidíme.
Obrázek
David Hényk

Miloš V píše: 04 led 2022, 21:43 Moc hezký postup Davide. Radost pohledět.
Já ten otřep taky obrousil a vypadá to, že tam měl zůstat. Ono zbylo i hodně málo materiálu kolem nýtů, možná ten otřepa mástrař modelu myslel dobře.
Mílo já ti nevím. Já měl ten otřep jen nahoře a ještě tak nějak šišoidně. Podle mě to byl fakt otřep a tuhle partii nemají v AH úplně promyšlenou. Samo je to řešitelný, ale je to zbytečná práce navíc. :roll:
Obrázek
David Hényk

Dneska jen s mikrofónem za modelem. Včera jsem předělal tu palubku na černo a předělal sedačku abych pásy mohl fitnout o tu hrazdu. Víc jsem nestihl.
Obrázek
Pojistovak
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pojistovak »

Cekam na fotku sedacky s pasy abych mohl kopirovat))
David Hényk

Pokračování letem světem. Včera jsem zbrousil a slepil křídla. Příště si musím dát pozor, abych příliš nezbrousil i náběžku. Na jednom křídlem jsem se trochu zamyslel a vzal jsem tomu trošku větší špónu :-D Stejně tak jsem se rozvášnil a odtokovku mám jako žiletka, ale lepení Gunzem bylo o to víc napínavější. Naštěstí to musím poladit jen v jednom místě, ale opět si musím udělat upomínku pro příště. Pokud nějaký příště bude.
Prohlížel jsem si povrch křídel a musím si dát bacha jak budu přebrušovat křídla po nýtování, abych nezbrousil ty jemné panty na panelech od kulometů. Taky jsem přemýšlel jak s kulomety v křídlech. Asi tam vložím 1.0mm trubičku, zabrousím ji s náběžkou, a pak dovnitř vložím 0.8 trubičku a do ní 0.6 jako kulomet. Musím se podívat na nějakou dobrou fotku, jak moc byly hlavně kulometů vidět.
Mám i zkompletovanej interiér. Ty boční pulty trochu tlačí zadní přepážku dozadu. Ono by to nevadilo, protože se to opře o zarážku v trupu, ale já chci mít tu přepážku lehce vystupující směrem k palubce abych mohl udělat ten rantlík jako v reálu. Takže jsem to podložil evergreenem a snad to bude dobrý. Pro příště, a to se týká nejen nějakého budoucího Wildcata, musím se vykašlat na zbytečný mašličky v podobě odřenin, který stejně neumím, a prostě to jen vybarvit, owashovat, drybrush a dobrý. Přesně jak to píše Miloš u své stavby. Ono to trochu láká, když člověk dělá s akrylkama na štětec, hrát si na Picassa, ale je to jenom zdržení a na výsledku to nepřidá.
Díval jsem se na odsuvnou část překrytu, je fakt silnější než by být musela. Zkusím jak by to vypadalo s leptaným překrytem od Airone, ale pokud bych nechal kabinu otevřenou, což se mi moc nechce, tak stejně budu mít tlustej čelní štítek a brousit ho a leštit? To bych fakt nerad. Acetát je no go, ty úplně nesnáším. Možná si zamedituju a hodím na to bobek a prostě to bude z krabice a nebudu se tím trápit. :)
Compress_20220106_104834_4058.jpg
Obrázek
Víťa Výmola

David Hényk píše: 06 led 2022, 10:48 ... já chci mít tu přepážku lehce vystupující směrem k palubce abych mohl udělat ten rantlík jako v reálu.
Počkej, jaký rantlík?
David Hényk

Totok..
Image 8.jpg
Image 9.jpg
Obrázek
Víťa Výmola

Aha, vidíš, toho jsem si ani nevšiml.
David Hényk

Asi rantlík není správnej výraz :-D já v tý terminologii plavu. Teď jsem projížděl fotky, hledaje něco a narazil jsem na fotku výškovky u F4F-4, kde v náběžce je vidět takový očko k uchycení tyče, kterou se fixovalo sklopený křídlo. Takže konečně vím, co tím dzindzikem AH myslelo. To bude hezkej ajkečr.
Hledal jsem btw nějakou dobrou fotku na kulomety v náběžné hraně u F4F-4 a našel kulový...
Screenshot_20220106-120651~2.png
Screenshot_20220106-120445~2.png
Obrázek
David Koktavý

Příspěvek od David Koktavý »

Ten rantlík mi připomíná stejnou konstrukci jako u Hurricanu, jen o hodně kratší. Napadlo mně tu desku taky předsadit, ale asi je už pozdě. Počkám tedy jak Ti to dopadne a porovnám výsledek pro další stavbu jako ponaučení :)
Obrázek
David Hényk

No uvidíme Davo. Včera jsem začal čistit motor a díly do šachty. Začíná se to hezky zaplňovat. Pořád zkouším zavírat trup, jestli tam něco někde nevadí, nekoliduje ale zatím to pěkně sedí. Jako jestli jednou Tamyia vydá Wildcata v 72, tak bude určitě lepší, ale když vezmu v potaz za jak krátkou dobu se AH dostala od prvního modelu až sem, tak smekám.
Obrázek
Odpovědět Předchozí témaNásledující téma

Zpět na „Stavby“