F4F-4 Wildcat, 1/72, Arma Hobby, HOTOVO
Leden s divokou kočkou
- Víťa Výmola
Re: F4F-4 Wildcat, 1/72, Arma Hobby
Já to tedy zkouším zatím jenom nasucho, ale nasadit přepážku na trup můžu. Stačí odstranit červeně označené boční čudlíky, které jsou tam beztak naprosto zbytečné. Pro snadnější nasazení možná bude potřeba zkrátit i kousek modře označené trubky (což bych udělal tak jako tak).
Nebo mi uniká něco, co potkám až později?
Nebo mi uniká něco, co potkám až později?
Pracujte pečlivě, nespěchejte, dokonalý vzhled modelu záleží jen na Vás. :)
Davide, jakou přepážku myslíš, že jí nedali? Mi ten počet přepážek vychází v obou modelech stejně.David Koktavý píše: ↑18 led 2022, 19:20 Jen tedy škoda, že nenechali přední přepážku jako u FM2, pak by se dal podvozek lepit úplně bez problémů a třeba i po nabarvení.
- Víťa Výmola
"nenechali" - jakože konstrukce těch dílů je jiná
Jo už sem to pochopil, když jsem si to šel na model secvakat. U FM-2 se ta přepážká dá dolepit nakonec po slepení trupu, u F-4 díky té přidané konstrukci se má lepit do poloviny. Ale myslím, že by to šlo udělat taky s dolepením až na konec, jen to bude u následné instalace nabarvené konstrukce přes šachtu jako gynekolog amatér. 
- David Koktavý
Přesně tak. U další stavby si to upravím podobně, pokud tomu nebude něco bránit.
Mimochodem, kdo z vás správně naryje hřbet trupu v místě dvířek pro záchranný člun? (Dvojitá linka)
Mimochodem, kdo z vás správně naryje hřbet trupu v místě dvířek pro záchranný člun? (Dvojitá linka)
- David Hényk
To bude hezký detail. I když pracný.
A když se dívám znovu na tvůj mudel, tak lituji, že jsem neudělal rantlík.
A když se dívám znovu na tvůj mudel, tak lituji, že jsem neudělal rantlík.
- Víťa Výmola
Správný dotaz - je opravdu dvojitá? Ten pravý kryt vypadá ohlý přes hřbet. A spára mimo hřbet na levé straně ve stavebnici je.
- David Koktavý
Přiznám se, že to je taková záhada. Momentálně jsem přesvědčen že spára byla jen jedna. Jakmile mi to PC a čas dovolí, dám sem nějaké fotky. Každopádně včera jsem pracně naryl dvě linky, které se mi kupodivu povedly, takže bylo jasný že něco není v pořádku
Tak jsem je zatmelil a naryl jednu linku. Je pravděpodobné, že ta linka by měla být asymetricky, ale já ji naryl uprostřed, na modelu by to vypadalo divně.
Sice to není fotka originálů, ale řekl bych že ta linka asymetricka asi nebyla.
(Fotka použita z webu SH bez jejich vědomí.)
(Fotka použita z webu SH bez jejich vědomí.)
- Víťa Výmola
Obrázek do pranice:
Ale pozor! Možná záleželo na verzi a provedení. Na následujícím obrázku je velice dobře vidět vnitřní konstrukce schránky, kde je nějaká hřbetní výztuha včetně (uvolňujícího?) oka - pojistky. A je povyskočená, snad se tím uvolnily kryty. Ta výztuha ale zase na jiných obrázcích není - třeba jako na tom o pár příspěvků výš. Třeba se dala po uvolnění úplně odhodit.
- Víťa Výmola
Tak a teď odcituju Tomáše Dvořáka z tématu na MF:
Schránka s oboustranými dvířky asi byla jen u F4F-3.
F4F-4, FM-1, Martlet Mk.IV:
Případ, kde nejsou použita dvířka ale demontovatelný panel na pravé straně. Nevybavuji si, že bych ho někdy viděl otevřený u bojových jednotek. Prostor pravděpodobně později sloužil pro uložení zavazadel.
Téma zde:
https://www.modelforum.cz/viewtopic.php ... c0726c175e
Schránka s oboustranými dvířky asi byla jen u F4F-3.
F4F-4, FM-1, Martlet Mk.IV:
Případ, kde nejsou použita dvířka ale demontovatelný panel na pravé straně. Nevybavuji si, že bych ho někdy viděl otevřený u bojových jednotek. Prostor pravděpodobně později sloužil pro uložení zavazadel.
Téma zde:
https://www.modelforum.cz/viewtopic.php ... c0726c175e
Tak a teď už se v tom nevyznám vůbec.
Takže u F4F-4 a FM-2 tam bude co?
- Víťa Výmola
Nevím.
Já jsem tušil, že doho vnesu jasno.
Já jsem tušil, že doho vnesu jasno.
- David Koktavý
Super! Takže verze F3 tam má dvojlinku, protože dle mé uvahy, mezi dvířky je nosník, kdyby nebyl byl by trup značně zeslaben a to se mi nezdá. U ostatních Wildcatů už to jsou jen odnímatelné plechy, resp. plech jen na jedné straně a bez člunu.
Níže zřejmně vzhled F4 resp. FM-1 . U FM-2 jsem si všiml, že segmenty trupu nejsou přerušeny a jdou až na hřbet.
P.S. Škoda, že jsem nenašel to téma na MF a ten citát viz výše, bylo by jasno už včera.
Níže zřejmně vzhled F4 resp. FM-1 . U FM-2 jsem si všiml, že segmenty trupu nejsou přerušeny a jdou až na hřbet.
P.S. Škoda, že jsem nenašel to téma na MF a ten citát viz výše, bylo by jasno už včera.