Dneska něco málo drobných úprav. Odstranil jsem výstupek na hřbetu trupu, protože anténa byla instalovaná až později. Na fotce nemám vyfocenou základnu pro spodní anténu, ale aspoň jsem zjistil jak to s nimi bylo. Jedná se IFF anténu a pokud máte prutovou anténu na spodku trupu, nemůžete mít IFF antény vedoucí od výškovky do trupu. Prutová anténa ty starší nahradila. Omlouvám se za oldschool řešení při focení, ale to jsou ty fotky mobilem. Hlavně že je jasné o čem mluvím
Nedalo mi to a předělal jsem omezovač háku, nevím jestli je to česky dobře, v angličtině to bylo myslím něco jako bumper stopper, nebo tak nějak. Na každém walkaroundu to najdete a je to pěkný detail. Byla by škoda to neudělat.
A poslední "vychytávka". Měli jsem o tom v kroužku docela vzrušenou debatu, ale nakonec se nám podařilo dobrat k řešení...díky Vláďo a Davide.
Čtvereček s rámováním, který má AH vylisovaný v náběžné hraně levého křídla nebyl kamerou, ani přistávacím reflektorem. Je to landing approach light, reflektor díky kterému mohl LSO důstojník na palubě letadlové lodi řídit sestup letadla na palubu. To je takovej ten maník s plácačkama. Původně jsem to chtěl naznačit černým lesklým čtverečkem, ale nakonec mi to nedalo a díru jsem odvrtal a jehlovým pilníkem vypiloval čtvercový otvor a teď mě čeká vytvořit reflektor. Ještě nevím, jestli zkusím čirý resin, plast, nebo profil. Zkusím to pak vyfotit. Zasklít to celé mám v plánu páskou a doufám, že to nebude vypadat hrubě. Uvidíme.
Jinak postupně barvím podsestavy, motor mám nachystaný, podvozek víceméně taky a příští týden plánuju nýtování.
Další report až po víkendu.