Mosquito od Airfixu. Dalo by se z toho vytáhnout víc, ale fakt nemám náladu a čas si s tím hrát půl roku. Koupil jsem to kdysi na nějaké burze z nostalgie. Takže stavba z krabičky. Pouze doplněný kokpit o handmade doplňky.(z papíru)
Díky obtiskům DK decals jsem využil stroj YP-U(DD684) z 23. perutě RAF na kterém létal slavný F/Lt Karel Kuttelwascher DFC&Bar a navigátora mu dělal P/O Geoffrey Ernest Palmer DFC. Společně vykonali 6 Night Intruder akcí nad Francii a Holandsko. Nedocílili žádného sestřelu. Dokonce dne 7. září 1942 během mise nad Gilze Rijen a Eindhoven se museli vrátit do Manstonu kvůli poruše elektriky. O dva dny později 9. září se stejným letounem letěla posádka Sgt. Gordon Robinson Wright RCAF a Sgt. Arthur Malcolm Frederick Cook. Ve 22:58 odstartovali z letiště RAF Bradwell Bay nad Eindhoven a zmizeli nad severním mořem. Sqt. G.R. Wright předtím létal na Bostonech a zničil více než 5 vlaků(on udával až 15 v dopisech rodině).
P/O Geoffrey E. Palmer DFC po odchodu Kuttlewaschera začal létat s jiným esem a to velitelem S/Ldr. Peterem Guy Wykeham-Barnesem. Dokonce byli první co v listopadu 1942 vykonali první akci z Malty nad Sicílii.
Kutt byl prvním cizincem, kterému bylo umožněno bojově létat ma Mosquitu.
Model jsem nastříkal Tamiyou Nato Black. Spáry napuštěný šedým washem.