Pravidla & podklady
Re: Pravidla & podklady
Ať to není takové spojenecky jednotvárné - jdu do H8K Emily... do roku bych to mohl dát. Nic většího se 4 motorama nemám.
"Jakmile se k moci dostanou důstojníci, zavládnou nedůstojné poměry."
- Olda Homola
Tvl, taková obrovská obluda. 
vždyť je to tak roztomilý...
- Olda Homola
vlastní výtvarná tvorba, Honzo? 
2026:
1. Morane M.S.406C-1

MAGA! Make America Go Away!!
1. Morane M.S.406C-1

Je to jenom foto cedulky pro návštěvníky z Kanoya Air Base Museum, kde je EMILY vystavena.
- Olda Homola
Ahaa..
To jsem neměl tu čest jej navštívit.
To jsem neměl tu čest jej navštívit.
2026:
1. Morane M.S.406C-1

1. Morane M.S.406C-1

První bojová akce pro Emily bylo dálkové bombardování Havaje 4.-5. března 1942(2 letouny) z Marschallových ostrovů s dotankováním na moři, které nebylo úspěšné, stejně jako druhá akce bombardování Midwaye(1 letoun) 10. března. O měsíc později uskutečnili Američani Doolitlův nálet, který byl úspěšný.
"Lepím z krabičky a vůbec se za to nestydím."
O tom Midway jsem Filipe nevěděl. Díky.
Vono to je fakt velká kráva, ale mělo to kupodivu velmi slušný parametry na jap. standardy: samosvorné nádrže (18tis litrů), pancéřové pláty na ochranu posádky, 5x20mm kanón na obranu, 450km/hod maximálka, dolet 7tis km, ... amíci měli určitě respekt, přesto sestřelů bylo nahlášeno více než jich bylo vyrobeno.
Kdysi jsem hrál commandos 2 a tam už mne ten člun zaujal, tak když ho gawa vydala v negativu pár let zpět, nedalo se odolat...
Vono to je fakt velká kráva, ale mělo to kupodivu velmi slušný parametry na jap. standardy: samosvorné nádrže (18tis litrů), pancéřové pláty na ochranu posádky, 5x20mm kanón na obranu, 450km/hod maximálka, dolet 7tis km, ... amíci měli určitě respekt, přesto sestřelů bylo nahlášeno více než jich bylo vyrobeno.
Kdysi jsem hrál commandos 2 a tam už mne ten člun zaujal, tak když ho gawa vydala v negativu pár let zpět, nedalo se odolat...
Commandos byla oblíbená hra mého táty.
Jinak při tom fotoprůzkumném letu na Midway letěl stejný pilot jako předtím a to Lieutenant Hisao Hashizume v Emily z Yokosuka Kokutai(Y-71 ser.č. 73) Měl jediný letuschopný stroj. Byl sestřelený čtyřmi letouny F2A-3 Buffallo z VMF-221(Captain James L. Neefus(MF-1), Lt. James McCarthy(MF-12), Lt. Charles Somers(MF-4) a Marine Gunner (NAP) Robert L. Dickey.(MF-9). Dickey to dostal do ramene z kulometu 7,7mm od střelce. McCarthy byl sestřelený a zahynul o měsíc později v bitvě o Midway na Buffalu MF-26. Neefus dostal Navy Cross a ostatní DFC. Je zajímavý, že všem byla Emily uznána jako sestřel.
Jinak při tom fotoprůzkumném letu na Midway letěl stejný pilot jako předtím a to Lieutenant Hisao Hashizume v Emily z Yokosuka Kokutai(Y-71 ser.č. 73) Měl jediný letuschopný stroj. Byl sestřelený čtyřmi letouny F2A-3 Buffallo z VMF-221(Captain James L. Neefus(MF-1), Lt. James McCarthy(MF-12), Lt. Charles Somers(MF-4) a Marine Gunner (NAP) Robert L. Dickey.(MF-9). Dickey to dostal do ramene z kulometu 7,7mm od střelce. McCarthy byl sestřelený a zahynul o měsíc později v bitvě o Midway na Buffalu MF-26. Neefus dostal Navy Cross a ostatní DFC. Je zajímavý, že všem byla Emily uznána jako sestřel.
"Lepím z krabičky a vůbec se za to nestydím."
Ty woe, jsem už asi starej, díky no... je to pravda přes 20 let zpátky
-
Michal Vyparina
A já bych se přidal, ale nemám s čím. Na nápravě se však pracuje.
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
- Olda Homola
To Arest: jasan, přidej se!
2026:
1. Morane M.S.406C-1

1. Morane M.S.406C-1