Kubrtovo hotové modely

Gallery finished models
Jakub Vilingr
Kontaktovat uživatele:

Kubrtovo hotové modely

Příspěvek od Jakub Vilingr »

Jeden dokončenej Messerschmitt Bf 109 E-1; označení '6•119',pilot Hptm. Siebelt Reents, Staffelkapitän 1. J/88, Legion Condor, León, Španělsko, jaro 1939. Stavebnice byla ve čtvrtce od Eduardu za využití obtisků z publikace Kagero Mini Topcolors č. 30 - Luftwaffe's Baptism of Fire Part I.
2012_0726_232005AA.JPG
Naposledy upravil(a) Jakub Vilingr dne 11 kvě 2023, 04:29, celkem upraveno 6 x.
martinsticky

Re: Kubrtovo rozdělaný plečky

Příspěvek od martinsticky »

To Kubrt ...pěknej španělskej mess , pěkně čistě postaveno a decentní patina ....líbí se 8-)
mám tolik temelínů že už nevím kdy je dostavím a jestli je vůbec postavím protože modelářský život je krátký
VLADAS

Re: Kubrtovo rozdělaný plečky

Příspěvek od VLADAS »

Pěknej Mess.Fakt se mě hodně líbí.
Jakub Vilingr
Kontaktovat uživatele:

Re: Hotové modely od Kubrta

Čerstvě dokončená kačenka:

Focke Wulf Fw 189 A-2, 1/48 GWH
2012_0804_221956AA.JPG
Naposledy upravil(a) Jakub Vilingr dne 01 dub 2014, 09:41, celkem upraveno 1 x.
Jakub Vilingr
Kontaktovat uživatele:

Další dokončená kačenka:
Messerschmitt Bf 109 E-1, "Rot 1", Hptm. Hannes Trautloft, 2./JG 77, Juliusburg, Německo, září 1939, Eduard 1/48
2012_0805_163959AA.JPG
Druhá dneska dokončená mašina:
Messerschmitt Bf 109 E-1, '6•119', pilot Hptm. Siebelt Reents, Staffelkapitän 1. J/88, Legion Condor, León, Španělsko, jaro 1939 (obtisky jsou z publikace Kagero Mini Topcolors 30 - Luftwaffe's Baptism of Fire Part I)
2012_0805_164651AA.JPG
Naposledy upravil(a) Jakub Vilingr dne 01 dub 2014, 09:42, celkem upraveno 1 x.
DannyK

Re: Kubrtovo dokončený plečky

Příspěvek od DannyK »

Koukám na toho Španěláka, existují nějaké dekaly na Španělsko pro E-1 nebo E-3 ve dvaasedmě? Kdysi jsem nechal ležet hasegawu, neb mi připadala drahá, a teď, po vydání Airfixu, jsem vyhrabal starý acetáty, a chci předělat E-4 na E-3 nebo E-1.
A ještě dotaz, bylo některý ze španělských Éček bez emblému, jen s čísly?
Pravda a zalité nýty musí zvítězit nad lží a preshadingem!!!
Jakub Vilingr
Kontaktovat uživatele:

Dělal jsem to z publikace Kagero Topcolors mini The Baptism of Fire Pt. I, kde jsou obtisky v měřítcích 1/72, 48 a 32. Myslím, že jsem viděl dvaasedmový španělský Befka od Rising decals z tuzemska
Jakub Vilingr
Kontaktovat uživatele:

model: Macchi C.200
stavebnice: Italeri/Special Hobby
obtisky: Sky Decals
doplňky: Eduard, Quickboost
úpravy: kompletní přerytí, přetmelení stávající paneláže Italeri, motorový kryt a část kokpitu Special Hobby, úprava přeplátování zámků
barvy: GSI Mr. Hobby, GSI Mr. Color, Tamiya akryl, Tamiya enamel, Model Master metalize, Alclad
laky: Sidolux + matná base Tamiya
anténní lanko: pružná nit Uschi Van Der Rosten
DSC_5797_sm.jpg
Pojistovak
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Kubrtovo dokončený plečky

Příspěvek od Pojistovak »

DannyK píše:Koukám na toho Španěláka, existují nějaké dekaly na Španělsko pro E-1 nebo E-3 ve dvaasedmě? Kdysi jsem nechal ležet hasegawu, neb mi připadala drahá, a teď, po vydání Airfixu, jsem vyhrabal starý acetáty, a chci předělat E-4 na E-3 nebo E-1.
A ještě dotaz, bylo některý ze španělských Éček bez emblému, jen s čísly?
Rising decals udělal reprint španěláků.-)
http://risingdecals.com/Bf-109/72-015_spanish.htm" target="_blank
Jakub Vilingr
Kontaktovat uživatele:

Re: Kubrtovo rozpracované a hotové modely

Mé první setkání s efekty pro loupání od Mariana Síry Bunce Za jeho testovací vzorky bych chtěl moc poděkovat. Ač jsem byl vystrašený z použití a loupání, tak skutečnost je zcela jiná a není třeba se obávat. Neředěný přípravek nastříkaný přímo na kovový povrch (AK Interactive Extreme Metal) jsem nechal zavadnout asi 5 minut a následně přestříkal barvou Tamiya Acrylics X-18 Semigloss Black naředěnou originálním ředidlem X-20A s bílým víčkem. Po dalších ne více, než deseti minutách, jsem povrch po částech vlhčil a jen štětcem opatrně šmrdlal a odmýval. Nepoužil jsem žádná párátka, ani jehly... Přebytečnou vodu jsem následně ofoukal vzduchem z pistole a celkově osušil. Výsledek nevypadá vůbec špatně. Budu to pro příště muset více dostat do ruky, ale první setkání není příliš velkou ostudou 😃
Kolega Marián "Síra" Bunc mi detailně vysvětlil, jak pracovat s jeho přípravky pro loupání... Odhodlání bylo velké, leč obava větší...
Kolega Marián "Síra" Bunc mi detailně vysvětlil, jak pracovat s jeho přípravky pro loupání... Odhodlání bylo velké, leč obava větší...
Přímo na nezalakovaný kovový podklad (AK Interactive Extreme metal) jsem nastříkal nenaředěný přípravek a po asi pěti minutách to celé přestříkal barvou Tamiya Acrylics X-18 ředěnou originálním ředidlem Tamiya X-20A s bílým víčkem...
Přímo na nezalakovaný kovový podklad (AK Interactive Extreme metal) jsem nastříkal nenaředěný přípravek a po asi pěti minutách to celé přestříkal barvou Tamiya Acrylics X-18 ředěnou originálním ředidlem Tamiya X-20A s bílým víčkem...
Po asi deseti minutách jsem plochých štětcem navlhčil povrch a opatrně štětcem odmýval...
Po asi deseti minutách jsem plochých štětcem navlhčil povrch a opatrně štětcem odmýval...
nebyly použité žádné jehly, nebo bambusová párátka, pouze štětec. Nakonec jsem vše osušil vzduchem z pistole...
nebyly použité žádné jehly, nebo bambusová párátka, pouze štětec. Nakonec jsem vše osušil vzduchem z pistole...
Pojistovak
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pojistovak »

Nevypadá to zle, já používal nejaké AK a moc se mi to nelíbilo.
Speedy

Příspěvek od Speedy »

Dost dobré. Já musím vyzkoušet ten od Ammo of Mig co mám doma. Zkoušel jsem lak na vlasy+ barvy Vallejo a nešlo to kontrolovat. Bylo to jak smývání ředidlem. Velký kusy a né tak jak to bylo na videjích na Youtube, kde to radili. Takže radši takový speciální přípravek než experimenty s náhražkou.
"Lepím z krabičky a vůbec se za to nestydím."
Jakub Vilingr
Kontaktovat uživatele:

Hele, nenamáčel jsem to celý, ale vždy kapku na štětci vody a tu jsem rozmýval normálním plochým štětce, asi tak velikost 2. Když bylo vidět, že se to hejbe, tak jsem byl opatrnější. Rozhodně jsem to nestíral třeba kapesníkem, ale sušil vzduchem z pistole. Fakt stačilo jen to šmrdlat sem tam štětcem. No a pak jsem šel na další kousek a opakoval. Ten kryt jsem měl orvanej za chvíli. První pokus byly ty velký otrhaný plochy, než jsem pochopil, jak se to chová. Cvik dostaneš do ruky rychle. Chce to trochu trpělivosti. Jo a ten Sírovo utrejch moc hezky voní :-D
Speedy

Příspěvek od Speedy »

Mimochodem, doufám, že sem občas něco hodíš, ať tu máme více na co koukat. 8-)
"Lepím z krabičky a vůbec se za to nestydím."
Jakub Vilingr
Kontaktovat uživatele:

Speedy píše: 24 úno 2023, 21:55 Mimochodem, doufám, že sem občas něco hodíš, ať tu máme více na co koukat. 8-)
No, nejspíše jo, protože na MF udělali z trolla moderátora, tím pádem je to fórum pro mě poměrně problematické...

Jinak ZERO má různě hlubokou paneláž a nýty na spodku křídla a na trupu a vrchu křídla, což je poměrně problematická zkušenost. Uvítal bych mnohem hlubší a ostřejší paneláž, protože mi nezbylo nic jiného, než prohlubovat paneláž na hřbetu a spodu trupu, kde jsem prakticky přišel o veškerou paneláž a nýty a to jsem to s broušením ani moc nepřeháněl. Zjistil jsem, že nýtovací kolečko RB Productions s krokem 0,75 mm je +/- použitelné pro napojení chybějících nýtových řad. Teď už to mám tak nějak připravené na kontrolní nástřik stříkacím tmelem a následně se pomalu vrhnu do barvících a patinovacích orgií...
...dorytá paneláž na náběžné hraně a všude tam, kde paneláž nenavazovala...
...dorytá paneláž na náběžné hraně a všude tam, kde paneláž nenavazovala...
...centroplán před úpravou a po úpravě...
...centroplán před úpravou a po úpravě...
...nýrovací kolečko RB Productions krok 0,75 mm je optimální k doplnění chybějících nýtů...
...nýrovací kolečko RB Productions krok 0,75 mm je optimální k doplnění chybějících nýtů...
...doplněné nýtové řady na spodku trupu, které po slepení modelu prostě zmizely po zásahu šmirglem zrnitosti 1000...
...doplněné nýtové řady na spodku trupu, které po slepení modelu prostě zmizely po zásahu šmirglem zrnitosti 1000...
...na hřbetu trupu to bylo nutné také...
...na hřbetu trupu to bylo nutné také...
...pokud jsem musel někde něco dorývat, tak to byla kombinace super rydla MRP a střepu z žiletkové pilky...
...pokud jsem musel někde něco dorývat, tak to byla kombinace super rydla MRP a střepu z žiletkové pilky...
Odpovědět Předchozí témaNásledující téma

Zpět na „Galerie“