Zakládám chlíveček. Dám si "nebojové" stroje (výcviková jednotka v USA a z období po II.WW).
MOD (Modřinka) : P-39Q-10, 212. GIAP, Stockerau, Rakousko 1946, 1:48 Eduard limitka "Bella".
CRVPRD (Červená prdelka) : P-39Q-5, lt. W.W.Gambill, 363rd FS, 8th AF, Oroville, USA, podzim 1943, 1:48 Eduard Weekend + leptík na week.
A kdyby mne náhodou napadlo, že mám doma i dekály na P-39 Frantíka do další skupinovky, tak mne, prosím, něčím bacte. Už zde mám rozdělaných ve skupinovkách dost modelů...
Naposledy upravil(a) Lesný Ladislav dne 16 zář 2023, 14:28, celkem upraveno 1 x.
Daniel Křivánek Na modelech mám drobné nedostatky, které oborníky dráždí, ale laik si jich ani nevšimne. „Můžete s tím nesouhlasit, můžete se dokonce i rozčilovat, ale to je asi tak všechno, co s tím můžete dělat.“
V čem se to zvrhlo?
A když se ještě připojí dotyčný, který v roce 2019 na Modelfóru rozdělal 2 Airacobry a dnes již jen zakládá skupinovky, to bude teprvá mazec!
Ve vedlejším tématu je to samý otvor / díra / ďourka, ale jen já jen já vrtám. Takže každá přepážka 13 děr odstupňovaných průměrů. Bohužel na fotce nejsou vidět, ale jsou tam.
Jedu si ve své lajně, barvy dle L. Malého a F. Šrédla a fotek restaurovaného ruského Qéčka, vytaženého z jezera, na kterém se dochovaly zbytky původních barev. Takže se můžeme a určitě i budeme v něčem lišit.
Do kokpitu jsem dal MRP-229 Interior Dark Dull Green, která má odpovídat právě barvě fy. Bell. Protože se mi zdála moc jedovatě zelená, dostala filtr hodně zředěnou MRP-138 Olive drab ANA613. Jak vypadá barva před filtrem a po, je vidět na trupech nebo na dveřích, kdy horní část je původní barva.
Trocha pigmentů, na US spíše prachové, na rusovi je tmavě hnědý pigment CMK. Ještě mne čeká suchoštětec a barevné detaily.
Daniel Křivánek Na modelech mám drobné nedostatky, které oborníky dráždí, ale laik si jich ani nevšimne. „Můžete s tím nesouhlasit, můžete se dokonce i rozčilovat, ale to je asi tak všechno, co s tím můžete dělat.“
Nestíhám stahovat náskok, ale snažím se. "Půlky" slepeny, tedy ještě nezačištěny, zapomněl jsem zkosit hrany trupu na hřbetě v místě dělení panelů (vyklápěly se nahoru), dorýval jsem je dodatečně do ještě asi nedostatečně vytvrzeného spoje a dopadlo to celkem blbě. Takže opravy a opravy...
Dále jsem si pěkně zanadával, že jsem si do časově omezené stavby nevzal spíše model Hasegawa, který má panely na spodní části křídla dolepovací. Modřinka i Červená prdelka má mít panely bez otvorů pro vyhazování nábojnic, takže plastové profily a vteřiňák a opět broušení a broušení.
Doplněny drobnosti do šachet, kabely ještě budu tahat. Následovat bude příprava povrchu, surf a nýtování, původně jsem si chtěl ulehčit práci, ale ty jednobarevné povrchy u čtvrtky nějaké oživení budou potřebovat...