A-4P Skyhawk, Airfix 1/72
A-4P Skyhawk, Airfix 1/72
Ahojte všeci
, postavil jsem si exota do vitrínky, Skyhawka v argentinském kabátku. Málokdy jej vidím postavený v jiném, než US anebo izraelském zbarvení. Tak ho tady dávám pro malé zpestření od mezků a spitů.
Stavebnice je fajna, byť jednoduchá, plast měkký. Něco málo jsem si dovyrobil (úprava sedačky, nové antény na SOP a hřbetu, stěrač čelního štítku. Stavbu mi na začátku komplikovaly výlisky trupu a křídel, zkroucené stylem 3D. Barvy namíchány z akrylovek Agama, totéž matný lak, pod obtisky Sidolux a vodičky na dekály. Jako vždy štětcováno. Trošku patiny suchým pastelem a paneláž zvýrazněna mikrotužkou. Holt old school technologie
Přiklonil jsem se ke zbarvení po válce o Falklandy, kdy stroje dostávaly nové nátěry z více odlišených polí hnědočervené a tm. zelené s nádechem do modré. Třeba se někomu bude líbit. Vím, že mám viditelné rezervy v kvalitě, ale- mi se líbí.
Petr Schickl, prostý lepič...
Re: A-4P Skyhawk, Airfix 1/72
Pěkný. Pohodička do vitrínky.
Zrovna nedávno jsem koukal na dokoment o Falklandách na Youtube, kde vyprávěli ti Argentinčtí piloti. Sranda je, že ty Argentinské Skyhawky byli mnohdy veteráni z Vietnamu, takže si zabojovali vícekrát. Asi jako naše poválečné Spity v Izraeli, Řecku a Barmě.
Zrovna nedávno jsem koukal na dokoment o Falklandách na Youtube, kde vyprávěli ti Argentinčtí piloti. Sranda je, že ty Argentinské Skyhawky byli mnohdy veteráni z Vietnamu, takže si zabojovali vícekrát. Asi jako naše poválečné Spity v Izraeli, Řecku a Barmě.
"Lepím z krabičky a vůbec se za to nestydím."
Pěkně postaveno. 
- Skřivan
- Kontaktovat uživatele:
Škoda tmavých fotek, ale i tak model vypadá dost dobře

Vypadá pěkně. 
- David Koktavý
Pěkný Skyhawk
Jen mne napadla taková drobná nesrovnalost. Kamufláž je z doby po válce o ostrovy, ale konfigurace se zdá, jakoby ještě někdo chtěl provést nějaký ten náletíček na lodičku
Jen mne napadla taková drobná nesrovnalost. Kamufláž je z doby po válce o ostrovy, ale konfigurace se zdá, jakoby ještě někdo chtěl provést nějaký ten náletíček na lodičku
Díky chlapi
můj kousek nedosahuje vašich kvalit, vážím si toho, že se líbí.
Davide, to víš, číslu 240 se za války lodičku samostatně potopit nepodařilo, tak ty chutě tam zůstaly
Davide, to víš, číslu 240 se za války lodičku samostatně potopit nepodařilo, tak ty chutě tam zůstaly
Petr Schickl, prostý lepič...
-
Martin Dohnalík
Chválím za výběr předlohy. Mám rád neokoukaná zbarvení. Hezký model