P-63A Kingcobra Racer Dorawing 1/72
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
P-63A Kingcobra Racer Dorawing 1/72
Tak jo, Dost bylo řečí typu, máš forum, nepublikuješ, nedáváš stavby.
Takže tady je.
Typ který nijak nezapadá do mého zájmového spektra, stavebnice kterou jsem dostal v podstatě protože zbyla, tak proč ji nevyužít na takovou rychlou, odpočinkovou stavbu. (snad teda)
Navíc mám letos jen čtyři modely, což není moc a tohle by mi mohlo pomoct zvednout trochu průměr. Pokud ji dokončím v termínu
Aktuální stav.
Začal jsem odpolko, polepil co se dalo, spoje trupu pretmelil vteřiňákem, vybrouil, dodal zavaží (hodně závaží) a teď to nechám proschnout.
Pozor, křídla, trup a horní "nasávač" nejsou slepeny dohromady, jen položeny abych viděl co mne ještě čeká.
Co ovšem je přilepeno je honí díl čumáku, tam se bude hodně tmelit a taky zatmelím ty výstřelné kanálky - předpokládám že závoďák to neměl.
Kamo a vzhled bude ten co je na titulce krabičky - tmavě modrá, s echt krátkými křídly.
Fotku na ni jsem sic našel, ale na ní měl stroj světle natřenou kabinku a nemá ty pestré nápisy na trupu.
Ale mám pár fotek kde je vidět trup, nápisy a kus křídel (ale ne do konce)
Tak asi budu předstírat, že to je zrovna ta specifikace co je na krabičce.
A ještě chvíli plkání: uvažuji o barvě kokpitu. Mám jednu fotku s otevřenou kabinou, kde ta vnitřní barva vypadá stejně jako ta modrá zvenku.
Tak uvidím, buď klasická interierovka nebo ta modrá
/tím povídáním se snažím vysvětlit, že mi moc nebude vadit když to bude treba trochu i what-if/
Takže tady je.
Typ který nijak nezapadá do mého zájmového spektra, stavebnice kterou jsem dostal v podstatě protože zbyla, tak proč ji nevyužít na takovou rychlou, odpočinkovou stavbu. (snad teda)
Navíc mám letos jen čtyři modely, což není moc a tohle by mi mohlo pomoct zvednout trochu průměr. Pokud ji dokončím v termínu
Aktuální stav.
Začal jsem odpolko, polepil co se dalo, spoje trupu pretmelil vteřiňákem, vybrouil, dodal zavaží (hodně závaží) a teď to nechám proschnout.
Pozor, křídla, trup a horní "nasávač" nejsou slepeny dohromady, jen položeny abych viděl co mne ještě čeká.
Co ovšem je přilepeno je honí díl čumáku, tam se bude hodně tmelit a taky zatmelím ty výstřelné kanálky - předpokládám že závoďák to neměl.
Kamo a vzhled bude ten co je na titulce krabičky - tmavě modrá, s echt krátkými křídly.
Fotku na ni jsem sic našel, ale na ní měl stroj světle natřenou kabinku a nemá ty pestré nápisy na trupu.
Ale mám pár fotek kde je vidět trup, nápisy a kus křídel (ale ne do konce)
Tak asi budu předstírat, že to je zrovna ta specifikace co je na krabičce.
A ještě chvíli plkání: uvažuji o barvě kokpitu. Mám jednu fotku s otevřenou kabinou, kde ta vnitřní barva vypadá stejně jako ta modrá zvenku.
Tak uvidím, buď klasická interierovka nebo ta modrá
/tím povídáním se snažím vysvětlit, že mi moc nebude vadit když to bude treba trochu i what-if/
Re: P-63A Kingcobra Racer Dorawing 1/72
Nechápu, jak tohle může vůbec létat s takovýma křídlama.
Tak to je hodně zajímavý výběr.
"Lepím z krabičky a vůbec se za to nestydím."
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Asi může no.-)
Já pochopil (možná špatně) že to je takhle skrz létaní kolem pylonů... Takže asi ne na nějaké dlouhé výlety.
chci si k tomu najít něco více, čím déle na to ero koukam tim více se mi to líbí.-)
Já pochopil (možná špatně) že to je takhle skrz létaní kolem pylonů... Takže asi ne na nějaké dlouhé výlety.
chci si k tomu najít něco více, čím déle na to ero koukam tim více se mi to líbí.-)
Tady je celá historie P-63A-7-BE serial 42-69063
https://www.aerialvisuals.ca/AirframeDo ... rial=95566
"Lepím z krabičky a vůbec se za to nestydím."
Závodníky já můžu

Build what YOU want, the way YOU want to, and above all - have fun!
ХУ А Ю ТУ ФАКИН ЛЕКЧА МИ ???
ХУ А Ю ТУ ФАКИН ЛЕКЧА МИ ???
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Díky, kouknu.Speedy píše: ↑07 dub 2023, 12:39 Tady je celá historie P-63A-7-BE serial 42-69063![]()
Našel jsem nějaké výkresy, nýťáky, tak se mi bude hned o kousek lépe stavět.-)
Aktuální postup:
přetmelil jsem a přeryl čumák (málo slov ale hodně práce)
nalepil sacák, opravil napojení vzadu, premýšlím jak dát do kupy spoj v předu
Rozšířil trup, takže spoj křídla trup je naprosto cajk.
A malá u kázka toho, jaký jsem ňouma.
Použil jsem na spoje u vnitř vteřiňák, vzal jsem klasiku, a ta mi natekla i do sacáku, který jsem předtím hezky ztenčil.
takže frézka a budu opravovat, snad to půjde ok.
- Skřivan
- Kontaktovat uživatele:
Hele Libore konkurence
Ale to je pěkná práce. 
No mám dvě klasické Kingcobry.. tos mě moc nepotěšil těmi peripetiemi.. kor když obě sou v kovu.
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ono to neni tak hrozné. Az na ten čumák je to uplne v pohode model.
A mozna i ten čumák by sel poresit lip, ale ja tam stejně musel tmelit ty kanálky tak jsem to tak neřešil.
Mam jeste jednu klasickou, taky stříbrnou a nebál bych se toho.
A mozna i ten čumák by sel poresit lip, ale ja tam stejně musel tmelit ty kanálky tak jsem to tak neřešil.
Mam jeste jednu klasickou, taky stříbrnou a nebál bych se toho.
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ač se to nezdá, pokračuji.
Nevím jestli jsem udělal tak velkou botu já nebo výrobce, ale klapky mám zespodu utopené docela dost oproti profilu křídla. Tak jsem vzal a podlepil je, ted uz jsou ok.
Ted mně čeká hafo oprav, při přerývání jsem nebyl tak šikovný jak jsem si myslel.
Aktuální stav po kontrolním surfu
Nevím jestli jsem udělal tak velkou botu já nebo výrobce, ale klapky mám zespodu utopené docela dost oproti profilu křídla. Tak jsem vzal a podlepil je, ted uz jsou ok.
Ted mně čeká hafo oprav, při přerývání jsem nebyl tak šikovný jak jsem si myslel.
Aktuální stav po kontrolním surfu
Vypadá to jak ekranoplán.
To musela být radost pilotovat. 
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Já nevím jestli se to mu dá říct pilotovat.-))
- Skřivan
- Kontaktovat uživatele:
Mazec - se divím, že to vůbec letělo
Přistání s tím to musel být mazec
Přistání s tím to musel být mazec