RF-4 F Phantom II IMMELMANN SPECIAL

Builds in progress
Zdeněk Rajn79

RF-4 F Phantom II IMMELMANN SPECIAL

Příspěvek od Zdeněk Rajn79 »

Tak sem dám další éro, mám ho už dýl rozestavěnýho, ale až ted jsem měl náladu to fotit. Poprvý jsem si vyzkoušel ho onýtovat, bral jsem to jen tak od ruky, jenom letecky, ted toho ale lituju. Taď už to nechám, opravým jenom ty nejkřivější nýty a příště si to už holt předkreslým. Aspoň je dobrý, že vím kde jsem udělal chyby a příště už tam snad nebudou. Teď bych si ho dal klidně s chutí znovu :lol:
Přílohy
DSCN1141a.jpg
DSCN1143a.jpg
DSCN1145a.jpg
DSCN1148a.jpg
DSCN1150a.jpg
davidek007

Re: RF-4 F Phantom II IMMELMANN SPECIAL

Příspěvek od davidek007 »

nevypadá to zle,,,to nýtovaní,,ale asi to příště bude chtít opravdu predkreslit...ale z nebe učený snespadl, že..o:) a možná že bys na to neměl tolik tlačit,,zdá se mi to hodně hluboké,,,co na to řeknou mistři nejtingu? o:))
V plánu letadla: KF-16C 1/72 Aca, F/A-18C 1/72 Aca, UH-1CHuey 1/35 Aca
Na stole: http://forum.modelarovo.cz/viewtopic.php?f=8&t=18, http://forum.modelarovo.cz/viewtopic.php?f=8&t=5
Pojistovak
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pojistovak »

Co je to za měřítko?
Mně se hlavně nezdá rozteč těch nýtků, jak velké máš kolečko? Nechybí ti tam nějaké nýtky v řadě? Na křídle je to vidět.

Jinak jestli je to od ruky tak dobry, ja takhle neudelam ani s linkou.

(ad hloubka... to je na tom asi nejhorší, najít tu správnou sílu aby nebylo moc ani málo. A navíc, čím více se na nýtovadlo tlačí, tím hůře se pak vede)
Zdeněk Rajn79

Re: RF-4 F Phantom II IMMELMANN SPECIAL 1/48

pojistovak píše:Co je to za měřítko?
Mně se hlavně nezdá rozteč těch nýtků, jak velké máš kolečko? Nechybí ti tam nějaké nýtky v řadě? Na křídle je to vidět.

(ad hloubka... to je na tom asi nejhorší, najít tu správnou sílu aby nebylo moc ani málo. A navíc, čím více se na nýtovadlo tlačí, tím hůře se pak vede)
Jo, na to měřítko jsem zapoměl : Hasegawa 1/48

To kolečko asi bude velký. Mě se to taky moc nezdá. Když jsem ho kupoval tak ta paní mě ujišťovala že to je určitě na 48čku, no nevím. Už jsem ale odhodlanej si pořídit nový :twisted: V pondělí se chystám do Slanýho k Arturovi, tak doufám že tam přídím líp jak v Mostě v MPM. Má někdo nějaký oblýbený ???

A stou hloubkou: já myslím že napoprvý jsem to měl docela dobrý, ale zdálo se mi to málo, tak jsem vzal jehlu a každej nejtek jsem prohloubil :roll: asi to bylo moc :)
Teď jsem si to zkusil a už vím jak na to, takže příště to už bude .... no, snad dobrý :lol:

Když jsem to pak znova opravoval, tak jsem zjistil, že nejdřív slepím trup, obnovím rytí, nasurfuju a až teprve potom budu nýtovat- tohle mi příjde jako nejlepší. Zkusí a uvidím :P
Pojistovak
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Aha.-))
Já to pořešil koupením Mini R scribe od Modelboxu, do toho mám sadu různách koleček a ty měním. Tohle mi fakt připadá velký.
(jinak co jsem četl, ne nýtovadlo Trumpeter)
Taky občas nýtky přepíchávám, hloubku bych ani tak neřešil jako to, že To občas nějaký nýtek uhnul před jehlou:-))
A pokud budeš nýtovat po surfu, tak asi jenom kolečkem, to už se tak moc nebrousí.

Ale zkus, uvidíš.-)
davidek007

Příspěvek od davidek007 »

taky bych doporucil Mini R scribe od Modelboxu jsou dobrá a myslím že mají i dobré rozteče...a nebo nýtovadlo od Douška...

edit: zde je odkaz na Kubrtovo stránky, má tu něco o nýtovadlech.... http://www.modelplac.cz/pages/tipy_triky/nytovadla.htm
V plánu letadla: KF-16C 1/72 Aca, F/A-18C 1/72 Aca, UH-1CHuey 1/35 Aca
Na stole: http://forum.modelarovo.cz/viewtopic.php?f=8&t=18, http://forum.modelarovo.cz/viewtopic.php?f=8&t=5
Zdeněk Rajn79

Tak po dlouhý době jsem zapracoval na Phantomovi. Hodněkrát jsem opravoval ty nýty, prostě mi to nedalo. Ted už jsem to ale nevydržel a šel už na barvu, abych konečně uspokojil touhu po stříkání :oops: . Takže to ještě furt není ono, ale já to přežiju. Dám lak a večer už bych asi dekáloval.
Akorát, že jsem si koupil jiný obtisky a tak to nebude Immelmann ale ... - Akorát se číslem 144
Teď koukám, že ještě budu muset stříknout tu špičku :shock:
Přílohy
F-4USN-00360-McDonnell-Douglas-L.jpg
DSCN2909a.jpg
DSCN2912a.jpg
DSCN2914a.jpg
DSCN2916a.jpg
DSCN2922a.jpg
DSCN2929a.jpg
Pojistovak
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Ty nýty musely být pěkná pakárna.-))
Máš to přímo luxusní.
markus1152

Příspěvek od markus1152 »

aké dekále máš ? Amík na fotu je iná verzie ako máš postavené !
INTRUDER/PROWLER hotovo:zásoba 6:10
Zdeněk Rajn79

markus1152 píše:aké dekále máš ? Amík na fotu je iná verzie ako máš postavené !
Má pravdu ten Pán. Jo jo, já vím, že to je jiná verze, je to RF-4F, dekály mám na F-4J.
Já je někde koupil a byl jsem strašně zvědavej na to, jak se pracuje s jinejma obtiskama, než s těma co bývají ve stavebnicích. Tak jsem to prostě prdnul na tohodle Phantoma :oops: Mě osobně to nějak moc nevadí, nikde se s tím ukazovat nebudu, na poličce mu bude dobře. Proto to nebudu publikovat ani na Modelforu, protože ty bezchybní bohové by mě za tohle pěkně vypleskali ;) Tak doufám, že tady jsou v tomhle smyslu ,,normální lidi" a snad mě neutrhnete hlavu. Prostě jsem byl nedočkavej, no :shock:
Pojistovak
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Takže takové malé What-if:-))
Děláš nám tu samou radost.-))
markus1152

a kde sú fotky hááá. ty máš odeklováno a mi neuvídíme nič ?? ja len či si si všimol rozdiel vo verziách. mne to vobec nevadí. hlavne že to tebe robí radosť. a to tu ide. ja vobec neriešim tie "správne a len správne" odtiene. a ako sa robilo s inými dekálmi ?
312_Karl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 312_Karl »

ty nejty jsou jako kdyz pes chcije :) Taky jsem jednou nejtoval od ruky a dostal jsem takovej pojeb od kamarada mistra modelare, ze od ty doby nedam bez DYMOpasky ani linku. Priste si das taky majzla, zejo? :) Jinak super, pokracuj!
Zdeněk Rajn79

Takže pár nekvalitních fotek.
Markusi: Rozdílu ve verzích jsem si všiml, to zase jo :oops: Prostě jsem chtěl zkusit ty obtisky, a zase je blbost to dávat třeba na F-15cku, ne?? :lol: Jsou to dekály od SuperScale Decal McDonnell F-4J/S Phantoms VX-31 & VF-121. A lituju toho, že jsem je používal. :x :x Tyhle obtisky jsou pro profíky, kteří choděj na soutěže a né pro takovýho patlu jako jsem já :oops: Podle mě jsou naprosto suprácký, i ty velký kusy šli dobře přenýst na model ale pouze mojí nešikovností jsem si je potrhal :x :oops: Já myslím, že na prvý setkání jsem z nich byl nadšenej, za veškerý chyby si můžu jenom sám. Zvyklej od klasickejch, jsem tam dal nejpíš moc toho napínáku, takže to co jsem někde natrh, tak mi prasklo uplně a udělala se tam i mezírka. :oops:

Karl: Já jsem na začátku psal, že to byl můj úplně první pokus o nejtky, a příště si dám majzla, už jsem byl unavenej z toho opravování, :oops: Ale asi se budu muset naučit mít pevnou ruku, protože nýtovat třeba podle pravýtka mi nějak zatím moc nejde.

Tak ještě budu muset poopravit dekály na ocase, nejspíš to asi přestříknu celý, jedná se mi o hranu toho červenýho, a pak ještě uplně nahoře ocasu, ty tři pruhy
Přílohy
DSCN2936aa.jpg
DSCN2934a.jpg
DSCN2950a.jpg
markus1152

vypadá to veľmi pekne. a s rozdielom verzií to bolo len upozornenie ale ked ro robíš naschvál neni čo riešiť. boj s decálmi riešim teraz aj ja.
dekáloval som svoju F-14 a tie jemnučké čísla sa mi potrhali. aj ked som ich posúval na modeli navlhčeným štetcom. ale už je to ok.
Odpovědět Předchozí témaNásledující téma

Zpět na „Stavby“