Piper L4H 1/72
Kovozávody Prostějov - ty staré
-
Michal Vyparina
Piper L4H 1/72
Časem se přidám s Piper L4H v 1/72.
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
- Olda Homola
Re: Piper L4H 1/72
To jsem zvědav, je to jeden z mala modelu co sem kdysi nedostavěl a letěl do koše.
Jo, tohle je asi taky jediný KP, co jsem nikdy nepostavil.
Tak to je nás asi víc co to nedostavěli. I když mě bylo asi 6 let a měl jsem tu plovákovou verzi. 
"Lepím z krabičky a vůbec se za to nestydím."
Já kolem toho modelu u nás v papírnictví chodil asi tak půl roku, než jsem se odhodlal ho zakoupit (vždycky jsem si koupil něco jinýho), no a když už jsem si pro něj šel, tak byl pryč.... asi osud. Bude to už tak třicet let.....
"Jakmile se k moci dostanou důstojníci, zavládnou nedůstojné poměry."
Ten model má kolem sebe asi nějakou zvláštní auru.
Očividně zakletý
Je nějaký lepší v 72 dostupný?
Je nějaký lepší v 72 dostupný?
"Jakmile se k moci dostanou důstojníci, zavládnou nedůstojné poměry."
Nevím jestli lepší, ale dělá to nové KP a je to shortrun. Stavěl jsem ho v CZ kamufláži těsně po válce. Ale myslím si, že ten původní KP/Směr se bude stavět líp.
- Víťa Výmola
Taky jsem kdysi rozestavěl plovákového a pořád někde v šuplíku bude. Nedáme si skupinovku Piper Cub? 
Původní KP má trochu zjednodušený trup, to mi na něm vadí. Jinak je to pořád docela pěkný model, což je samozřejmě dané i jednoduchou předlohou.
Ohledně trupu: Piper Cub má boky trupu lomené kolem nějakých podélníků. KP tam má místo toho jenom typické kovozávodské pozitivní linky:
Původní KP má trochu zjednodušený trup, to mi na něm vadí. Jinak je to pořád docela pěkný model, což je samozřejmě dané i jednoduchou předlohou.
Ohledně trupu: Piper Cub má boky trupu lomené kolem nějakých podélníků. KP tam má místo toho jenom typické kovozávodské pozitivní linky:
Pracujte pečlivě, nespěchejte, dokonalý vzhled modelu záleží jen na Vás. :)
-
Michal Vyparina
Neočekáváš, že to budu opravovat. Že ne?
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
Olepíš páskou nad horní a pod spodní linkou, meziprostor vypatláš tmelem nebo 500 surfem a vybrousíš do hladka
Teď jsem totéž dělal na čtvrtkovém Hobbycraftu (ten měl trup celý hladký, takže jsem ještě musel do předryté linky vlepit vlákno plastu...)
Teď jsem totéž dělal na čtvrtkovém Hobbycraftu (ten měl trup celý hladký, takže jsem ještě musel do předryté linky vlepit vlákno plastu...)
Build what YOU want, the way YOU want to, and above all - have fun!
ХУ А Ю ТУ ФАКИН ЛЕКЧА МИ ???
ХУ А Ю ТУ ФАКИН ЛЕКЧА МИ ???
- Víťa Výmola
Neboj, ne.
Kdybych se do Piperu pustil znovu, asi bych se na to taky vykašlal.
Pracujte pečlivě, nespěchejte, dokonalý vzhled modelu záleží jen na Vás. :)