Fw-190 D-13 1/48 Eduard
-
Peter Sýkora
Re: Fw-190 D-13 1/48 Eduard
Ináč doru už mám v surfe... príde preshade... bude z toho nakoniec dio... oprava vobec nedopadla podla mojich predstav... mám už aj trávu a nejaké kríčky zháňam nápady na ich usporiadanie na podložke, ponachádzal som aj nejaké náradie príslušenstvo a podobne a hladám nejaký dobrý nápad ako pekne vyrobiť stromy... začalo ma to riadne baviť
ináč čím utlmiť tú RLM76 Light blue aby nebola tak výrazne modrá ale skor do šeda ?
Dawnloader
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Foto.-))
Čí máš tu RLM76? Já mám Gunze a všichni mi říkali že to mám šedý a ne modrý:-))
Šedou přidat? To by pomohlo ne?
Čí máš tu RLM76? Já mám Gunze a všichni mi říkali že to mám šedý a ne modrý:-))
Šedou přidat? To by pomohlo ne?
-
Tomas-Pufo-Prusa
RLM76 z konca vojny bola skor seda ako modra=zmena pigmentu
Člen Modelářská skupiny na Facebooku http://www.facebook.com/groups/133004313465436/
Modelářovo.cz na Facebooku http://www.facebook.com/Modelarovo.cz
Modelářovo.cz na Facebooku http://www.facebook.com/Modelarovo.cz
-
Peter Sýkora
Ja ju mám od Tamiye, tá je uplne modrá skoro až tak jedovato modrá, fukal som sňou fokáča A-5 a je to fakt blbý odtieň... mám skúsiť pridať šedú čo to spraví ?
Dawnloader
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Zešedne? Netuším, jednou jsem do svetle modré přidal černou abych to ztmavil a ono to zešedlo.
Takže nejsem evidenttně odborník, vem kapku a zkus to
Takže nejsem evidenttně odborník, vem kapku a zkus to
-
Peter Sýkora
Tak teda fotky... Zmiešal som Light Blue s farbou Grey a podla mna to stále nieje ono, pridávaním Grey by sa to stále len ztamovalo a požadovaný odtieň má byť svetlý... potom som ale našiel tamyia Medium sea grey čo je podla mňa doosť blizke požadovanému odtieňu... viď obr. priložil som aj foto Skrivanovej Dory z MF kde si myslim že to ma super .... prikladám aj fotky mojho modelu... jednu stranu som vytmelil sekundákom a sále ked som to dorýval sa linka hrozne pokryvyla, tmelil a brusil som to asi 5 krat už a prizznám sa že už nato vobec nemám chuť to anilen doryť... pravú stranu som nejako neriešil napasoval som to tam a hotovo... v dio to potom vyriešim
Dawnloader
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Proč si stěžuješ, takhle to vypadá lipe než ta moje D-11.-)
-
Peter Sýkora
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Z vlastní stavby vím, nic co by nespravil tmel a 320 smirek.-))
-
Peter Sýkora
Hm, čo ja viem, mne to bude proste furt vadiť, tie podložky na teraz nejako velmi chytili
mozno ich budem robiť aj pre ine modely
ale na niektoré materiály teraz musim počkať kým sa roztopí sneh 
Dawnloader
-
Peter Sýkora
Šiel som teda fukať na spodok a na trup- Medium sea grey, ale nafúkal som asi 3 vrstvy a ja som na povrchu nevidel žiadnu farbu
ono to akoby uplne splynulo so surfom, ani som to nefotil to tu stači dať fotku po surfe, pretože ten odtieň je asi uplne rovnaký, rozmýšlam že to nechám teda tak a idem striekať dalšie odtiene a polia... neviem totiž asi správny odtieň nariediť toto mi prišlo najlepšie a ked je to rovnaké ako surf tak to asi ostane tak ... itak väčšina tej farby bude na spodku a v dio to vobec nebude vidieť, či je nejaky rozdiel alebo nie a či je tam spravny odtieň, po bokoch trupu budu hady a ked do toho pride ešte wash tak to aj trocha stmavne a myslim ze to bude okej... navyše niektore miesta sa v dio aj este zakryju čiže si myslim ze vpohode... teraz riesim dalši problem so zelenými na vrchu krídel, jedna ma byť dark green a druhá svetlejšia je pomenovaná len ako "green" tak neviem ako ju namiešať,lebo teraz nemam vobec možnosť tu farbu kupiť alebo to spraviť tak že proste dark green jednoducho zosvetliť bielou aby bolo vidno rozdiel ?
Dawnloader
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Zelenou bych bílou rozhodně nezesvětloval. Spíše žlutou myslím. Ta moje D11 by měla mít stejné barvy, tak koukni na odstíny.
-
Peter Sýkora
No ano myslel som si že asi lepšie zltou, len to že nemám ani zltu od tamiye teraz a dark green mam práve od tamiye , hmm, no nič ja niečo vymyslím aby sa to tomu podobalo...pojistovak píše:Zelenou bych bílou rozhodně nezesvětloval. Spíše žlutou myslím. Ta moje D11 by měla mít stejné barvy, tak koukni na odstíny.
Dawnloader
-
Peter Sýkora
Tak nakoniec som našiel asi 3 Dark greeny od revellu
a mam knim aj žlté takže to namiešam z nich 
Dawnloader
-
Peter Sýkora
Tak teda po fúkingu... striekal som to fakt dlho a viac menej som si natom aj skúšal pistol, niektoré prechody su robené len od ruky...moj kompresor ma teraz nenávidí
viem ze mozno odtiene niesu historicky presné, no ja som si to riedil podľa mojej chuti a myslim ze zase nikto nemože s istotou povedať že takýto ma byť presný odtieň lebo som to videl, trošku som to zosvetloval, niekde stmavoval, ten akoby preshade na trupe je sučasť markingu, videl som v pláne stmavované miesta na trupe tak som to fukol, vela zmení ešte patina a niektoré chyby este budem doladovať
Dawnloader