Viťovy hotovky
aneb z dílny Kobylnického modeláře
Re: Viťovy hotovky
Do výstavy v Křenovicích jsem slíbil dokončit Dakotu. No bylo to už na začátku listopadu, ale dřív jsem to nestihl nafotit. A fotky se mi stejně vůbec nepodařily. Bohužel není čas shánět lepší pozadí (holt je to dost velké) a trochu s těma fotka ma vyhrát. Tak snad mi to odpustíte.
Stavebnice je :
DC-3 Trumpeter 1/48
Jako doplňky pouze masky na okna a použil jsem nové resinové cowlingy a kola. Čtvrtkové dekály jsem nesehnal, takže jsem podle dvaasedmových udělal masky. Je to takový model na motivy ČS Dakot, žádné to neodpovídá.
Stavebnice je :
DC-3 Trumpeter 1/48
Jako doplňky pouze masky na okna a použil jsem nové resinové cowlingy a kola. Čtvrtkové dekály jsem nesehnal, takže jsem podle dvaasedmových udělal masky. Je to takový model na motivy ČS Dakot, žádné to neodpovídá.
Naposledy upravil(a) novakv dne 23 pro 2025, 16:04, celkem upraveno 1 x.
Krásný a fousatý. 
- Skřivan
- Kontaktovat uživatele:
Krásný kousek - tedy kus

Díky moc, pánové!
Přeji také všem hodně zdraví a štěstí v novém roce, ať vám to pěkně lepí!
No a mám tady první letošní dokončený kousek. Chtěl jsem ho sice zvkládnout ještě do konce loňského roku, no nepodařilo se.
Avia S-199 Eduard 1/48 Hybrid
Čistá krabička. Popravdě moc nadšen nejsem, ty tištěné drobnosti jsou příšerně křehké... A že by byla nějaká úspora času oproti klasickým stavebnicím, jak Eduardi marketingově nadšeně volají, o tom taky nejsem Moc přesvědčený. No ale pokud takto budou vydávat typy, na které by jinak nemohlo dojít, tak nadšeně volám HURÁÁÁ.
Přeji také všem hodně zdraví a štěstí v novém roce, ať vám to pěkně lepí!
No a mám tady první letošní dokončený kousek. Chtěl jsem ho sice zvkládnout ještě do konce loňského roku, no nepodařilo se.
Avia S-199 Eduard 1/48 Hybrid
Čistá krabička. Popravdě moc nadšen nejsem, ty tištěné drobnosti jsou příšerně křehké... A že by byla nějaká úspora času oproti klasickým stavebnicím, jak Eduardi marketingově nadšeně volají, o tom taky nejsem Moc přesvědčený. No ale pokud takto budou vydávat typy, na které by jinak nemohlo dojít, tak nadšeně volám HURÁÁÁ.
- Olda Homola
Nádherně postavený
jen s jednou chybou, stejně jak u 109 klapka chladiče byla součástí vztlakových klapek, tedy maj bejt taky dolů, a ano maj to opět špatně, edí návody jsou skoro vždy z půlky dobrý 
Máš samozřejmě pravdu.
A tentokrát to není úplně na Eduardy, ale na moji pitomost. I když je pravda, že Eduardi to tak v návodu mají taky.
Vím, že jsou klapky chladiče spřažené s klapkami a nevím proč jsem to v sobě nějak potlačil. Je fakt, že se mi nechtělo do ohýbání dílů klapek chladičů. Eduard je má z jednoho kusu a měl jsem trochu strach, jestli to nezlomím a jak to zafixuju. A pak jsem někde viděl stavbu, kde to bylo jen takto pootevřené. A tak jsem to prachsprostě opsal
Jak je vidět, tak blbě. No až budu dělat bublinu, tak to prostě otevřu a hotovo.
A děkuji!!!

Vím, že jsou klapky chladiče spřažené s klapkami a nevím proč jsem to v sobě nějak potlačil. Je fakt, že se mi nechtělo do ohýbání dílů klapek chladičů. Eduard je má z jednoho kusu a měl jsem trochu strach, jestli to nezlomím a jak to zafixuju. A pak jsem někde viděl stavbu, kde to bylo jen takto pootevřené. A tak jsem to prachsprostě opsal
A děkuji!!!
- Skřivan
- Kontaktovat uživatele:
Povedený Mezek
Máš pravdu, tištěné díly má Eda dost křehké, snad to vychytají.
Mě tam úspora času přišla. Namalování pásu mi zabralo méně času než jejich lepení
nebo lepení podvozkové šachty - místo šesti dílů jen jeden, ale je to samozřejmě na názoru každého modeláře. 
Máš pravdu, tištěné díly má Eda dost křehké, snad to vychytají.
Mě tam úspora času přišla. Namalování pásu mi zabralo méně času než jejich lepení
Pěkné to máš

"Jakmile se k moci dostanou důstojníci, zavládnou nedůstojné poměry."
- Lesný Ladislav
Hodně pěkný model!

2025 - 1:32 Bf 109G-10 ROA Revell
1:48 Grunau Baby IIB Fly (VMG), XQ-2 prototyp ICM, Q-2A USAF ICM, KDA-1 w/trailer ICM, 2 x Kettenkraftrad Tamiya, Kübelwagen Tamiya, Schimmwagen Tamiya,
1:72 3,7cm PaK 36 Sp. Armour, 7,5cm PaK 40 Sp. Armour, 15cm Nebelwelfer 41 Sp. Armour, Bf 109E-3 Rumun Tamiya
2026 - 1:48 V-1 (91.prototyp) Tamiya
1:72 Avia CS-199 Edu
1:48 Grunau Baby IIB Fly (VMG), XQ-2 prototyp ICM, Q-2A USAF ICM, KDA-1 w/trailer ICM, 2 x Kettenkraftrad Tamiya, Kübelwagen Tamiya, Schimmwagen Tamiya,
1:72 3,7cm PaK 36 Sp. Armour, 7,5cm PaK 40 Sp. Armour, 15cm Nebelwelfer 41 Sp. Armour, Bf 109E-3 Rumun Tamiya
2026 - 1:48 V-1 (91.prototyp) Tamiya
1:72 Avia CS-199 Edu