Honzovo rozpracováno převážně nevážně.

Na stole: Fw-190A-8 nebo 9 1/48 Eda

Builds in progress
Jeňýk

Re: Honzovo rozpracováno převážně nevážně.

Příspěvek od Jeňýk »

Díky, kluci. Zdendo, tak už začni, na Tvoje stavby je vždycky radost pohledět.
Jeňýk

Příspěvek od Jeňýk »

Tak tohle se nepovedlo. Ty čáry mi pistolí vůbec nešly, tak jsem je namaloval pastelkou. No, je tam teda vrstev po různých opravách.....Něco se snad schová pod matný lak a dozadu ve vitríně to snad bude dobrý. Kdybych to dělal příště, tak to asi nastříkám RLM75, hady vymaskuju tenkými žížalkami tackitu a pak fouknu 76.
Přílohy
IMG_20251230_221601.jpg
IMG_20251230_221451.jpg
Olda Homola

Příspěvek od Olda Homola »

Úplně bych to neodsuzoval, vypadá to zajímavě.
;-I
2026:
1. Morane M.S.406C-1

Obrázek

MAGA! Make America Go Away!!
Michal Vyparina

Příspěvek od Michal Vyparina »

Pro mě to je jedna z nejtěžších kamufláží na Bf 109. Popasoval si se s ní slušně.
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Jeňýk

Příspěvek od Jeňýk »

Díky za podporu, kluci. Mám na tom lesklý lak, tak uvidíme po patině, třeba to trochu prokoukne.
David Koktavý

Příspěvek od David Koktavý »

Úpřímně, není to fakt ono a myslím, že to jde vládnout líp. Zkusil bych zvážit, jestli tu pastelku neobtáhnout ještě pistolí, nebo zkusit tmavý patinátor.
Ta camo, navíc v 1/72 je fakt náročná. Taky se na ni chystám a osvědčilo se mi v podobných případech předmalovat vlnky akvarelovou pastelkou, obtáhnout to pistolí a pak tu akvarelku smýt. Ty vlnky pokud je akrylový základ lze stříkat syntetikou, pak jdou dílčí části smýt celé a lépe opravit.
Obrázek
Tonny

Příspěvek od Tonny »

Jako za mne dobrý výsledek , jinak pastelky na matt a pokud to jsou AK nebo kohinoor mondeluz nebo jakýkoliv jiný akvarelky, tak pak když středy čár vemeš namočeným tenoučkým štětcem ve vodě (ja používám sliny nejsou tak tekutý a stahují, u papíru tím docílíš bombírung třeba u bočnic kol ) tak to docela stáhne ten jakoby rastr středu. Dovolím si fotečku ty první 4 z leva jsou jen pastelka ty horní vlnovky namočená špička pastelky a těch posledních 5 je suchá pastelka přejetá štětcem
Přílohy
IMG_1320.JPG
Jeňýk

Příspěvek od Jeňýk »

Davide, pastelku jsem použil právě proto, že jsem nedokázal pistolí udělat dostatečně tenké a ne moc difúzní čáry. Ta akvarelka, jak ukazoval Tonny by mohla být cesta. Ale hlavně bude načase koupit opravdový kompík s regulací tlaku. Protože posouvání gumičky po ventilku v hrdle petky je buď tlaku moc, nebo málo. Na klasické fleky luftwaffe dobrý, ale tyhle linky už jsou jiná liga, zvlášť, když mám mít konzistentní sytost na relativně dlouhé čáře. Nicméně po voši už to vypadá trošičku lépe a do poličky to asi půjde.
Edit: Jak praví mr.Šulc, velký fotky s vysokým rozlišením jsou na howno. #-o
Přílohy
IMG_20260101_000257.jpg
David Koktavý

Příspěvek od David Koktavý »

Je to těžké vím. Základem je určitě dobrý nástroj a ten kompresor taky. S tou pastelkou na finiš nevím no. Viděl jsem nedávno od kolegy dělanou italskou kamufláž těmi patinátory a líbilo se mi to mnohem více. A jinak tedy, udělat to reverzně přes maskování hady je taky cesta.
Obrázek
RED HONZA

Příspěvek od RED HONZA »

Omlouvám se, ale taky se mi to moc nelíbí.
Buď bych si vybral jinou kamufláž nebo doladil techniku dle rad zkušenějších výše.
"Jakmile se k moci dostanou důstojníci, zavládnou nedůstojné poměry."
Jeňýk

Příspěvek od Jeňýk »

Ale to se vůbec neomlouvej. Ona upřímná kritika je lepší, než "very nice" na každej prd, jak na britskejch fórech. Předělávat to nebudu, spokojenej nejsem. Příště buď reverzně přes ten tackit, nebo až s novým kompresorem. Co už. Díky za reakce, pánové. Asi si ho dám ve čtvrtce, na tu byly ty původní stříkané čáry akorát O:)
Jarek S.

Příspěvek od Jarek S. »

Když vynechám kamufláž která se mi nelíbí (sam na ni odvahu nemám) Tak při přišti připadné stavbě si dej pozor na tu zadní část překrytu. Misto navazováni na trup ti jde do něj a přička v ní by měla tvořit rovnoběžku s hranou odklopné části překrytu. Raději sem ti to nakreslil.
Přílohy
3903656177_c65a84353a_b.jpg
IMG_20260101_000257.jpg
Jeňýk

Příspěvek od Jeňýk »

Tak teď se přiznám, že jsem Tě asi nepochopil. Tahle příčka je určitě níž. To nahoře je vnitřní výztuha, ta jde středem. Masky jsem vyřezal podle toho, co mi zbyl odpad z Eduardích originálu a mám to na všech 109 stejně, teda s hranatou kabinou.
Přílohy
IMG_20260107_211012.jpg
Jarek S.

Příspěvek od Jarek S. »

vrch pod tim sloupkem ma přecházet plynule do trupu. Ty tu část máš utopenou, takže je tam drobný schod.a pokud si ten spodek nebrousil tak je to mirně vykřivené. Možná běžným pohledem to vidět není, ale fotka to vytáhla. Mínim tu část v kroužku.
Jeňýk

Příspěvek od Jeňýk »

Už chápu, nikdy jsem si toho nevšiml, buď nějaká bota u mě v montáži, nebo to je takhle prohnutý na všech. Pak kouknu.
Pokusil jsem se o oboustranné masky na Erlu, jako rozcvička před čtvrtkou, bude to chtít poladit párátkem.
Přílohy
IMG_20260107_215418.jpg
IMG_20260107_215336.jpg
Odpovědět Předchozí témaNásledující téma

Zpět na „Stavby“