1/72 F-14B VF 103
Re: 1/72 F-14B VF 103
Připadá mi ten worn effect příliš moc rozlezlej. Přece jen to byly aktivně používaný mašiny, spíš na nich byly znát čmouhy po opravách barvy na krycích panelech, a po kontrolách koroze. Jo a aspoň na Phantomech Luftwaffe, které byly stříkané obdobou TPS, hodně bylo vidět stopy po smeknuté podrážce. Předpokládám, že ani Tomcaty se tomuto neubránily.
Pravda a zalité nýty musí zvítězit nad lží a preshadingem!!!
-
Braňo Herain
Ten povrch se mi líbí!
Jirka Klimek, architekt 
můj stůl a moje zaměstnáníCH.E.Winchester, M.A.S.H. píše:Je nezvratitelným nárokem každé lidské bytosti udělat ze sebe vola."
mohu se zeptat jak se stím přípravkem pracuje a jeho postup jak se se používám prosím ?
-
Braňo Herain
môj postup
najprv nastriekaš AK,necháš zaschnúť,potom dáš vrstvu farby( dajú sa takto robiť aj odreniny,ja som sa rozhodol týmto nahradiť solnú metódu),necháš zaschnúť,potom navlhčíš povrch a odieraš-štetcom,molitanom,páratkom...ja som použil molitan,ten urobil presne povrch ako som potreboval
najprv nastriekaš AK,necháš zaschnúť,potom dáš vrstvu farby( dajú sa takto robiť aj odreniny,ja som sa rozhodol týmto nahradiť solnú metódu),necháš zaschnúť,potom navlhčíš povrch a odieraš-štetcom,molitanom,páratkom...ja som použil molitan,ten urobil presne povrch ako som potreboval
Tak že pokud to dobře chápu na nalakované letadlo finálně ..nastříkám to Ak a potom dám tmavší odstín šedé a navlhčí se to čím vodou ? a pak moletanem se stírá nebo tupováním
-
Braňo Herain
ano,ono sa vpodstate jedná o naznačenie špiny,takže povrch lietadla je už nalakovaný,vytieňovany a podobne.
ja som na to AK striekal silne nariedený mix hnedočiernej,tým som imitoval špinu.Potom som povrch jemne navlhčil vodou a molitanom tupoval,aby som získal taký flakatý povrch.
ale takým istým spôsobom sa dá spraviť aj olietaná,odrená farba,jemné odreninky a je jedno,či je to lietadlo,tank,loď...dobre sa tým robí napr aj zimná kamo
ja som na to AK striekal silne nariedený mix hnedočiernej,tým som imitoval špinu.Potom som povrch jemne navlhčil vodou a molitanom tupoval,aby som získal taký flakatý povrch.
ale takým istým spôsobom sa dá spraviť aj olietaná,odrená farba,jemné odreninky a je jedno,či je to lietadlo,tank,loď...dobre sa tým robí napr aj zimná kamo
-
Pojistovak
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Není ten přípravek vlastně "reakcí" na používání laku na vlasy?
BTW: tu vrstvu přes to nedoporučuju Gunze C a další které jsou odolné vodě.-) To se pak blbě dělá.
BTW: tu vrstvu přes to nedoporučuju Gunze C a další které jsou odolné vodě.-) To se pak blbě dělá.
-
Braňo Herain
ano,ten prípravok od AK plne nahradzuje lak na vlasy
- davidek007
No koukám Braňo, že zase jako vždy perfektně udělaný model a zvlášť moc pěkně udělaná patina..o:) moc se mi to líbí a ten Worn efekt na to oletani vypada hodně dobře..o:) koukám že rád experimetuješ a vždy to dopadne super..o:) pěkná práce....o:)
V plánu letadla: KF-16C 1/72 Aca, F/A-18C 1/72 Aca, UH-1CHuey 1/35 Aca
Na stole: http://forum.modelarovo.cz/viewtopic.php?f=8&t=18, http://forum.modelarovo.cz/viewtopic.php?f=8&t=5
Na stole: http://forum.modelarovo.cz/viewtopic.php?f=8&t=18, http://forum.modelarovo.cz/viewtopic.php?f=8&t=5
Tak já to někdy zkusím až budu dělat nějaké letadlo děkuji