Tak jsem se po čtrnácti dnech, kdy jsem na nic nešáh, dostal zase o kousek dál. Nastříkal jsem trup. Musím ještě opravit pár nedostřiků, přestřiků a místy obrousit krupičku co mi svině pistole naprskala

Pak domaluju koženej lem kokpitu a záhlavníku, domaluju krytky a trup půjde do laku a hr na obtisky. Na to že nástřik patří mezi moje nejneoblíbenější činnosti, jsem vcelku spokojenej. I pruhy na trupu jsou vcelku pravidelný

Samozřejmě že došlo k několika nehodám, zejména odešlo část kabeláže na motoru, ale se ztrátama se počítá. Opravy nebudou tak strašné.
No a jsme u té kamufláže. Jak jsem psal na začátku, u modelu nebyly obtisky a tak jsem zakoupil sadu "Albatros Collection Part 1" od americkejch AeroMasters Decals. V sadě jsou kamufláže na pět strojů. A protože podnikám honbu za nositeli Pour le Mérite, velmi mě potěšilo že v sadě jsou mašiny dvou nositelů tohoto nejvyššího Pruského vyznamenání. Bohužel následovalo trpké zklamání. Sada je plná fatálních chyb a prakticky ani jeden z nabízených markingů nelze bez důkladného studia podkladů postavit. Už jen chyby ve jménech pilotů jsou nepříjemné. Von Hippel je uveden jako von Hipple, Otto Konnecke jako Konneke... Já si vybral stroj Eduarda Ritter von Schleicha (35 vítězství, PlM). V návodu je stroj s trupem v barvě dřeva se zeleným hřbetem, bílou SOP a černobíle pruhovanou VOP.
Jako vždy když potřebuju radu jsem zabrousil na stránky Wignutů a prachsprostě tam šmíroval

Na Schleichův leton je tam několik kvalitních foto ze všech stran a barevné schéma. A ejhle vše bylo rázem jinak. Trup není v barvě materiálu, ale světle modrý včetně SOP, dělení barevných polí na křídlech je úplně jinak, stejně jako linie zeleného hřbetu a VOP není černo bílá, ale v kamuflážních barvách horních ploch. Naštestí jsou to všechno chyby co jdou snadno napravit. Mnohem horší jsou chyby přímo v samotných obtiscích. Ale o tom až příště.
Docela by mě zajímalo kolik fotografií měli v AeroMástru k dispozici při tvorbě tohoto aršíku (1995), ale za 260 korun (původní cena na aršíku. Já je koupil naštěstí za pár korun) je to dost bída