Myslím , že idea této stavby je jasná. Letoun v barvě materiálů.
Nejde mi o historickou správnost , ale o použití netradiční povrchovky a hlavně o čistou modelařinu.
Bude to přibývat dost pomalu, jde mi to jako psovi pastva.
to Radek: hmm,,tak to vypadá super,,jsem fakt myslel že to je dřevo..opravdové..o:)) super, tak to se tuplem těším další progres a na finále..držím palce..
Jak se s těma decálama od HGW pracuje.Chtěl bych je vyzkoušet na nějaké chmelnici z Velké války.Asi na nějakým Albatrosu od Eduarda .Jinak zajímavá práce.
Práce je stejná jako vždy. Jen tyhle obtisky jsou supertenké. Takže se špatně podíváš a je tam díra nebo trhanec.
Doporučuji hodně horkou vodu a vodičky od Gunze v obvyklém uspořádání a je to celkem běžná práce. Povrch musí být podstříknut lesklou barvou, obtisky jsou transparentní. Naneseš, použiješ vodičky a za půl hodinky ořežeš podle paneláže skalpelem, netlačit , stačí váha vlastního nástroje. Pokud zabereš, tak se to trhá.
No léta to zase tak uplně samotný nejsou. Je to malinko do barvy světlého dřeva. Odstíny by se měly tonovat rozdílným podkladem / asi jako u Alcladů).
Jdu svojí cestou a dělám to jen na bílý podklad , ovšem každý panel v jiném směru let dřeva. Na odlišení mi to přijde akorát. Zatím dumám jak na spáry. Černou to zavraždím, šedivá bude blbě vypadat. Asi budu míchat nějakou hnědou.