Spitfire z vrakoviště

Builds in progress
Tom

Re: Spitfire z vrakoviště

Příspěvek od Tom »

To bude taky krasavec. Hned vedle maskáčů vynikne.
;-I
Morálně se na něj už taky pár let chystám, podklady a obtisky pohromadě mám, asi ho spáchám z Eduarda, jednou. Ale je toho rozvrtaného nějak moc, radši tyhle nedodělky nejdřív dotáhnu do finále.
Michal Vyparina

Příspěvek od Michal Vyparina »

Postupuji
Přílohy
IMG_20210529_111758.jpg
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Speedy

Příspěvek od Speedy »

Jůů, holčičí Spitfire. :)
"Lepím z krabičky a vůbec se za to nestydím."
Michal Vyparina

Jasně, muší bejt. V tè hromadě klasických Spitfirů bude krásně vidět.
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Tom

Příspěvek od Tom »

Jedna mezihra, skoro hotový Fokker D.XXI ex Frog downgradovaný ošklivým zacházení s formou v zemi tam někde na východě a obohacený díly od nás a něco málo od Osmanů. ještě chybí sloupek antény, pitotka, mířidla a provozní ušpinění atd., jak bude čas dodělám. Z čeho jsem to vysochal viz výše, mohlo to dopadnout i hůř, ale i líp. Nebudem si nic nalhávat, bohužel, barvení s pistolí mi pořád moc nejde, holt starýho psa novým kouskům už skoro nenaučím. Do vitríny pořád dobrý. Nějak mě tyhle vykopávky začaly bavit.
:grin:
DSCN0375a.JPG
DSCN0380a.JPG
DSCN0378a.JPG
DSCN0379a.JPG
Tom

Příspěvek od Tom »

Další reliktní vykopávky dodělané relativně nedávno. V tomhle kabátě se mi pařížská P.11 vždycky líbila, jen měla odlišné VOP oproti sériovým strojům. Rumun je úprava ze stejné stavebnice na licenční P.11f, dneska je stále nabízí Mistercraft
např. https://www.super-hobby.cz/products/P-11C-K.O.P..html (před cca třiceti lety celkem dobrá stavebnice, ale dneska?).
Poslední P.7a je po desetiletích dodělaná vakuforma od JMK.
Zoufalá doba si žádá zoufalé činy, byly rozvrtané, tak jsem je dorazil, pochází z časů, kdy toho na trhu ještě moc nebylo.
Dneska už jsou všechny tyhle typy na světě v podobě nových a pěkných stavebnic.

P.S. Vakuforma není sprosté slovo.
[-X
DSCN0386a.JPG
DSCN0390a.JPG
DSCN0392a.JPG
Skřivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skřivan »

:shock:
Pěkné kousky ;-I
Daniel Křivánek
Na modelech mám drobné nedostatky, které oborníky dráždí, ale laik si jich ani nevšimne.
„Můžete s tím nesouhlasit, můžete se dokonce i rozčilovat, ale to je asi tak všechno, co s tím můžete dělat.“
8-)
Obrázek
Speedy

Příspěvek od Speedy »

To teda 8-)
"Lepím z krabičky a vůbec se za to nestydím."
Tom

Příspěvek od Tom »

Sláva, další kostlivec skoro zdárně u konce.
Stavebnice RPM, která měla nedostříknutou část čumáku levé poloviny trupu a zrovna vyšla publikace Jakab č. 60, kde tahle červená Karkulka je zobrazená. Rudý mezek? Proč ne.
Provedla se plastika čumáku, odlišné díly dodělaly, dohledaly a případně upravily, výfuky staršího typu se našly navíc u Bf 109ABCD od AMG. Obtisky jsem si v Corelu namaloval, tabulku před ocasem jsem vykonzultoval s jedním americkým vrtulníkářem, který tohohle mezka stavěl ve čtvrtce a tabulku tam měl, nechal jsem mu za pomoc návrh pro bulharskou stodevítku éčko s carskými znaky.
A když před časem oznámil Eduard, že od nich tenhle taky bude, už jsem se s mezkem moc nepatlal. Bude lepší.

No nevadí,vím komu ho dám, vedle naší B.534 z Curychu by mohli tvořit pěkný pár. Snad neskončí jako originál.
:-D
(Kdo to nezná, tak ho ve Švýcarsku Udet rozštípal.)
DSCN0396e.JPG
Jinak tohohle mezka od RPM nedoporučuji ani začátečníkům, forma má nejlepší roky za sebou, díly moc nesedí a je z mizerného pružného plastu, horší jak svého času některé rámečky Matchboxu. Sice jsou levné, ale za to zklamání to nestojí. Mám tu ještě jeden z prvních kusů téhle stavebnice, původně to byl Bf 109T, potom dodělali E-jedničková křídla. Dnes je rozdíl v kvalitě při porovnání s dnešními výlisky opravdu vidět.
Tom

Příspěvek od Tom »

Ještě pro dokreslení (a skrytou reklamu, to se tady snad může?), obtisky jsou vytištěné u firmy Handl Accessories. Při aplikaci použity Agama Adhesol a Tensol, dohromady evidentně fungují. Stříbření pod písmeny žádné.
=D>
DSCN0399e2.jpg
Skřivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skřivan »

Pěkná karkulka :)
Daniel Křivánek
Na modelech mám drobné nedostatky, které oborníky dráždí, ale laik si jich ani nevšimne.
„Můžete s tím nesouhlasit, můžete se dokonce i rozčilovat, ale to je asi tak všechno, co s tím můžete dělat.“
8-)
Obrázek
Michal Vyparina

Pěkně jedeš.

RPM modely jsou takové - svoje. Bf 109E-1 jsem úspěšně postavil a pak v krabici s ostatními staršími věnoval. Ty modely z principu nekupovat, ale občas mají předlohu, kterou nikdo nedělá a asi dělat nikdo brzy nebude. (Berjev Be-4 - můj sen).
Tom

Příspěvek od Tom »

Tohohle Berjeva jsem před desetiletími stavěl, pěkná kocábka, nechal jsem ho u našich. Měl jsem dva, v osmdesátých vyšel pod značkou Omega, bez obtisků a pro daný typ nepoužitelnými kovovými motory, RPM ho jen přebaluje nebo formy u nich skončily. Jednoho nepostaveného z té doby tu ještě mám. Časem se k němu snad dostanu, chce to trochu doplnit rytí, nějaké výkresy jsem našel.
Michal Vyparina

Se máš. Jen o něm marně sním.
Tom

Příspěvek od Tom »

Zdravím,
vzhledem k tomu, že původní vrakovištní spit ze zbylých dílů je hotov, rozhodl jsem se ukončit toto vlákno. Protože podobně ulítlých a letitých staveb tu pár ještě mám, tak ve slabé chvilce k nim zkusím založit nové vlákno. Přijde mi to rozumnější, než nějaká nekonečná "telenovela".
Odpovědět Předchozí témaNásledující téma

Zpět na „Stavby“