Su-27 alias J-11b Trumpeter 1/72

Builds in progress
Pepe

Re: Su-27 alias J-11b Trumpeter 1/72

Příspěvek od Pepe »

Jose,... nasadil si mi brouka do hlavy s tim sucharem.. :D Dneska sem koupil barvy ale nevím nevím,jelikoš se v Ruských odstínech moc(vubec) nevyznám tak sem to nechal na prodavači.....nevím, sou dobré nebo poraď co za odstíny?? ;)
Přílohy
2012-10-16-1281[1].jpg
Mám žízeň jako pouštní sysel.
Pojistovak
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pojistovak »

Máš vzít akany.-))
A, už to tu bylo.. použil jsem je na lavočce a spokojenost
Pepe

Příspěvek od Pepe »

Akany sem v mém okolí jaksi nesehnal, a objednávat to z války je zas tak na půl roku :x
Mám žízeň jako pouštní sysel.
jose

Příspěvek od jose »

Omlouvám se neměl jsem teď moc času,takže to trvalo. No mě ty barvy přijdou dost přesné,i když takhle s fotky to nejde říct na 100% (nastavení monitoru,světlo atd.),pak dej vědet jak se ti s těma model masterama pracovalo. Agama v syntetikách má barvy na starší i novější kamo(je tam rozdíl v jedné barvě,kterou nahradili). Co se týče přesnosti odstínů tak to je na každém jak to vídí,vnímání barev máme každý trochu jíné,cose líbí mě se nemusí zdát dobré někomu jinému ale jde hlavně o to aby jsme z toho měli radost a potěšení.Jinak můj osobní názor,předem upozornuji je to jenom můj názor,není to dogma ani si nedělám nárok,že je to ten nejsprávnější ale je můj a je podloženen mými zkušenostmi,Agama v syntetikách má poměrně přesné odstíny co se týče ruska ,FS,trochu kulha v RLM. Vodovky jsou trošku horší a s lihovkama nemám zkušenost. Jinak obyč selským rozumem kdo jiný než ruská firma-AKAN- by měl vědět jak má daný odstín být správně ale taky to nemusí být pravda.

Pepé klidně se přidej času máš dost, moc mi to teď nejde,musím sehnat novou trysku a jehlu, ty co mám jsou k.o. Jinak suchar je v surfu a má prví část prešejdu ale ještě ne ůplně hotovou takže foto až podokončení.
jose

Příspěvek od jose »

Prešejd už je téměř hotov jen čekám až to lehce proschne a pak už poslední doladění a můžeme jít na kamo,bohužel jsem se v tom teď trošku vrtal a Eduard nebude mít tu kamo ůplně přesně takže asi spíš použíju kamo z obtisků linden hill nebo jak se to jmenujety odpovídají více fotce co jsem našel a navíc se mi líbí více.
Přílohy
DSC_9655.jpg
DSC_9652.jpg
DSC_9653.jpg
Naposledy upravil(a) jose dne 28 říj 2012, 14:25, celkem upraveno 3 x.
jose

Příspěvek od jose »

A ještě jedna kde jsou vidět krásné tvary Suchara.
Přílohy
DSC_9654.jpg
jose

Příspěvek od jose »

Trošku jsem porovnával barvy od různých zdrojů a dopadlo to takhle,no tak jsem sám zvědav jak to dopadne.
Přílohy
Porovnaní 3 Su-27.jpg
klimeji
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od klimeji »

Pokud to nejsou vzorky skutečných barev (hlavně ty modelářské), tak je to trochu bezpředmětné. To, jak se to zobrazuje na monitoru, závisí na tolika faktorech, že to nikdy není "ono". Zvlášť, když máš ty vzorky z různých zdrojů (rozdílné scannery, převod na RBG atp.).
Jirka Klimek, architekt :-)
jose

Příspěvek od jose »

No jsou ve stejném formátu a stejně převedené(žádný scan jem staženo z ofic.zdrojů) a na jednom monitoru(na každém to bude jiné kvůli nastavení),ale co je nejdůležitější nejde o barvy jako takové ale o to,že každý zdroj uvádí jiné barvy. Kamuflážní schéma je taky rozdílné co zdroj to něco jiného i když někdy nejsou rozdíly velké. Takže to asi dopadne tak,že to udělán tak jak se to bude mě zdát nejpřijatelnější. Pokud se mi nepodaří sehnat další foto tohoto konkrétního stroje,bohužel mám jenom jednu fotku a ta je téměř k ničemu.
jose

Příspěvek od jose »

Tak první nastřik zakladní barvy je hotov,barva je dle mého vkusu celkem přesná,ale stihl jsem si suchara i zaprášit takže se bude smirkovat páč se ten bordel super přichytil na barvě.
Přílohy
nastrik1.jpg
nastrik3.jpg
nastrik2.jpg
jose

Příspěvek od jose »

Tak malé krůčky vpřed.
Přílohy
DSC_9677.jpg
DSC_9676.jpg
jose

Příspěvek od jose »

Tak prvni pokus o další barvu,na spodku zadního a předního křídla je už i po menším stínovaní,zbytek je ještě nedostínován.Fleky ještě nejsou všechny,šlo spíš o to jak to bude v realu vypadat.
Přílohy
2barva.jpg
jose

Příspěvek od jose »

Tak opět menší postup.
Přílohy
DSC_9701.jpg
DSC_9693.jpg
Pepe

Příspěvek od Pepe »