Revell Spitfire Mk.VB 04164 v hnědém plastu

Discussions about aircraft
Tom

Revell Spitfire Mk.VB 04164 v hnědém plastu

Příspěvek od Tom »

Po letech jsem z hlubin vytáhl tuto stavebnici, stála podle cenovky 120,- Kč, a dočkal se nemilého překvapení. Hnědý plast, z kterého byla tenkrát odstříknuta, neskutečným způsobem zkřehnul a štípe se a láme jako prastarý pergamen, hlavně tenčí a drobnější díly. Tak pozor na to.

Ihned jsem zkontroloval další déleležící revelly, ale naštěstí žádný hnědý plast a u jiných barev rámečků se tato zrada nikde neobjevila. Zkusím s tím něco udělat a patřičně zrecyklovat. Zkusmo by mohly pasovat po úpravě trupu béčková křídla od nových AZ/KP Spitů, která jsou v některých verzích navíc a dále doplnit nějakými díly z vrakoviště a alternativními díly z jiných stavebnic. Konec konců, apríl se blíží.
:-D
Olda Homola

Re: Revell Spitfire Mk.VB 04164 v hnědém plastu

Příspěvek od Olda Homola »

ahoj Tome,
díky za info, já se tomuto Spitu vyhýbám obloukem, neboť na této stavebnici jsou nejhezčí povrchové detaily, vše ostatní stojí za starou bačkoru. Když Vb tak Tamku nebo nové KP.
2026:
1. Morane M.S.406C-1

Obrázek

MAGA! Make America Go Away!!
Tom

Re: Revell Spitfire Mk.VB 04164 v hnědém plastu

Příspěvek od Tom »

Zdravím, zmiňované lepší spity tu mám všechny naštěstí taky, tím pádem mě tato konkrétní revellova pětka zase nemrzí.
Jak říká jeden známý "...přišli jsme o víc...".
V tomhle stavu tuhle stavebnici nemůžu dát ani začátečníkovi, jedině pokud bych ho chtěl od lepení odradit.
Už jsem před chvílí díly křídla od KP/AZ zkusil nasucho a mohlo by to jít bez nějakých zásadních a drastických úprav.
Dotáhnout do konce a až potom někomu věnovat. Uvidíme.

Občas projedu zásoby a zírám, na co se to tady práší.
Například jsem ještě vyhrabal od Pavly Seafira Mk.III, vlastně to vydali pod značkou Octopus, to je teprve správná vykopávka.
Pavla Seafire III.jpg
Ono to vlastně bylo po prohlédnutí výlisků "trochu" zklámání už tenkrát roku 2003.
Asi si z toho udělám úletové aprílové lepení, bo sranda musi byť. 8-[
Odpovědět Předchozí témaNásledující téma

Zpět na „Diskuse o letadlech“