Blohm-Voss Ae-607 (1/72 RS model)

What-if Luft46

Gallery finished models
Speedy

Blohm-Voss Ae-607 (1/72 RS model)

Příspěvek od Speedy »

Tak dokončeno. Dalo mi to ke konci zabrat. Kabinka nesedí. Je to chyba výlisku trupu, kdy se stala chyba při formování(dle výrobce) Dá se to lehce ovlivnit ohnutím v místě kokpitu.

Kamufláž: RLM99/81, pilot Maj. Heinz Bär, 1./EJG 1, Plzeň,1946.

Letoun představuje letoun esa všech front Heinze Bära, který v té době už měl na kontě 257 sestřelů a velel zkušební cvičně operační jednotce EJG1. Jednotka se specializovala na výcvik pilotů pro nové typy stíhacích letadel. Bär ještě navíc testoval nové typy a občas na nich vykonával lety. Jedním z vůbec prvních doložených bojových letů bylo 25. srpna 1946.

Ten den vyslalo USAAF z Francie 665 B-29A Superfortress v doprovodu 800 stíhaček Bell P – 59A Aircomet k útoku na obrovský podzemní raketový komplex v Chebu, který střílel rakety na pobřeží USA, Ruska, Indie a Islandu. Proti nim Luftwaffe poslala asi 650 stíhaček He-162, Me-262 HGII, Ho-229 a Me-263. Mimo jiné odstartoval Swarm 4 AE-607 pod vedením Heinze Bära z letiště v Plzni. Bärovi se podařilo zastihnout narušenou formaci bombardérů nad Norimberkem, jelikož právě vyletěla z oblasti bráněné řízenými raketami Wasserfall a Schmeterling. Jeho formace odpálila řízené rakety X-4 z bezpečné vzdálenosti a podařilo se jim sestřelit 3 B-29. Byly to první oficiální sestřely typu AE-607 v boji. Jeden z mladých pilotů buď nezvládl řízení a nebo byl zabit střelcem a narazil v plné rychlosti do další B-29, která se rozpůlila a trosky dopadly na Norimberský vepřín a pivovar, kde dle odhadů zahynulo přes 400 vepřů a bylo zničeno přes 1500l místního ležáku. Zahynul pouze zaměstnanec pivovaru, který opilý usnul na záchodě. Posléze se do akce zamíchal doprovod Američanů a Bärovi nezbývalo než zavelet k ústupu. Při tom se mu podařilo 30mm kanony sestřelit jeden P-59, který se mu neopatrně mihnul před čumákem.

Po této akci Bär podal hlášení ve kterém zmiňoval, že rakety X-4 fungují dobře, ale pouze za předpokladu, že okolo bombardérů není doprovod. Dále zmínil, že mnohým mladším pilotům dělá problémy omezený výhled z kabiny a nevrhl pár bojových manévrů vhodných k útoku, aby nedocházelo k nehodám. Hermann Göring opět vyhrožoval Bärovi ze zbabělosti a vytýkal mu, že netaranoval se svými piloty do bombardérů aby je zničil. Bär si dal Plzeňské pivo a vůbec se tím dále už nezabýval. :-D
Přílohy
AE607_komp1.jpg
AE607_komp2.jpg
AE607_komp3.jpg
AE607_komp4.jpg
AE607_komp5.jpg
Naposledy upravil(a) Speedy dne 05 úno 2023, 18:07, celkem upraveno 1 x.
"Lepím z krabičky a vůbec se za to nestydím."
Jarek S.

Re: Blohm-Voss Ae-607 1/72 RS model

Příspěvek od Jarek S. »

Ale jo pěkné. =D>
Arest

Příspěvek od Arest »

Filipe, model jsi zmáknul na jedničku, popis použití stroje pak na jedničku s hvězdičkou =D> =D>
ujík

Příspěvek od ujík »

Vykrouhal jsi z toho parádní kousek, Fildo. =D> Akorát se mi nelíbí znázornění přetmelení deklů, nebo co to je. No a příbeh je super. ;-I
Petr Zenga Vaňák

Příspěvek od Petr Zenga Vaňák »

Filipe pěkný =D> =D> ;-I , až jak psal Zdena na to něco červenýho kolem deklů. Mě se ten krám tak pěkně nepovedl :wink:
A ten příběh je na 1* [-o<
Speedy

Příspěvek od Speedy »

Mě se to právě líbí. Přebral jsem to z práce, kde se tak zamalovávají nýty a šrouby předtím než to jde do lakovny, kde to stejně přebrousí a nastříkají červeným nebo žlutozeleným základem. Bral jsem v potaz to, že tady už na to z důvodů rychlejší výroby tolik nedbali. Chtěl jsem původně použít zelenošedou RLM02, ale Míra Nevečeřal(z MN modeláře) mi říkal, že na Moravě vykopali Fw-190A/F vyrobeného na konci války a tam použili pod barvou místo RLM02 červenohnědou jako na tancích což mě inspirovalo.
Skřivan
Kontaktovat uživatele:

Re: Blohm-Voss Ae-607 (1/72 RS model)

Příspěvek od Skřivan »

Super příběh i model. :) ;-I ;-I [-o<
Vidíš taky ti to jde :D :D
Daniel Křivánek
Na modelech mám drobné nedostatky, které oborníky dráždí, ale laik si jich ani nevšimne.
„Můžete s tím nesouhlasit, můžete se dokonce i rozčilovat, ale to je asi tak všechno, co s tím můžete dělat.“
8-)
Obrázek
Speedy

Příspěvek od Speedy »

No, ale nezvykejte si moc na to. :grin: :grin:
Skřivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skřivan »

Ale to je ovšem veliká, veliká škoda :grin: :grin: :grin:
Daniel Křivánek
Na modelech mám drobné nedostatky, které oborníky dráždí, ale laik si jich ani nevšimne.
„Můžete s tím nesouhlasit, můžete se dokonce i rozčilovat, ale to je asi tak všechno, co s tím můžete dělat.“
8-)
Obrázek
Speedy

Příspěvek od Speedy »

Hujer, jdi si po svejch. :lol: :grin:
Michal Vyparina

Příspěvek od Michal Vyparina »

Parádní kousek z luft46. Poklona pane.

Příběh je boží.
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Skřivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skřivan »

Speedy píše: 06 úno 2023, 12:16 Hujer, jdi si po svejch. :lol: :grin:
:tongue:
Daniel Křivánek
8-)
Obrázek
Olda Homola

Příspěvek od Olda Homola »

pěkně postavený model hnusnýho letadla :lol:
2026:
1. Morane M.S.406C-1

Obrázek

MAGA! Make America Go Away!!
Speedy

Příspěvek od Speedy »

Řekněte někomu, že něco nejde a on to udělá. :lol:
Skřivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skřivan »

To jsem někde četl :lol:
Daniel Křivánek
8-)
Obrázek
Odpovědět Předchozí témaNásledující téma

Zpět na „Galerie“