Mustang Mk.III (1/72 KP)- Dokončeno offline štětcem
Eso S. Skalski
Re: Mustang Mk.III (1/72 KP)
Včera jsem stihnul zamaskovat a fouknout zelenou. Docela to dopadlo dobře. Foto večer. 
"Lepím z krabičky a vůbec se za to nestydím."
- Skřivan
- Kontaktovat uživatele:
Už aby byl večer 
Omluva, dostal jsem se k tomu až teď. 
- Skřivan
- Kontaktovat uživatele:
Pěkné.
A jak se pracuje s MR. Hyde?
A jak se pracuje s MR. Hyde?
- Víťa Výmola
Snad to Filip nevezme špatně, nechci mu kazit pěkný model. Ale zrovna tady je vidět, proč bych se zdráhal použít podobné produkty k maskování kamufláže. Mr. Hyde nemám, ale podobně zafunguje i maskol: Barevné přechody vychází náhodně od jemně plynulých až po úplně ostré, přičemž ta druhá varianta je častější a horší, protože zároveň znamená nepřirozeně lomené a natrhané okraje. Tady ten Mustang z toho vykazuje všechno.
Kromě toho nevěřím, že je tím možné bez uměleckého nadání správně (a pokaždé stejně!) vymaskovat takové kudrlinky, jako mají třeba Spitfiry nebo Hurricany.
Kromě toho nevěřím, že je tím možné bez uměleckého nadání správně (a pokaždé stejně!) vymaskovat takové kudrlinky, jako mají třeba Spitfiry nebo Hurricany.
Pracujte pečlivě, nespěchejte, dokonalý vzhled modelu záleží jen na Vás. :)
On je prostě problém, že ikdyž si uděláš hady a krásně si to vymaskuješ, tak ona se mrcha pořád dál roztéká. Tady je asi řešení dělat to jen po malých kouscích, než se stačí roztéct, což jí netrvá vůbec dlouho. U nás to používají na maskování kluci, ale ti to ještě neřeší, hlavně, že si s tím jde pohrát jako s modelínou.
Jednou jsme s tím ucpali kokpit a pak bylo peklo to z něj druhý den dostat, nateklo to úplně všude, i do nejmenších mezírek.
Trošičku poladíš přechody a bude to parádní. 
Přechody jsem poladil. Pak se mi ucpala pistole a já utrhnul závit od trysky a zůstala v pistoli.

Aj aj. Ale asi už přišel její čas. Hlavně jestli ji máš jak vyndat a jestli máš dostupnou náhradu.
Vyzkouším v práci, ale jelikož je to měď nebo mosaz, tak to je měkký a zůstalo to utržený v závitu pistole a to asi ven nedostanu. Náhradní pistol nemám momentálně, protože jsem jednu věnoval jako dárek k narozkám kamarádovi. Tak budu muset koupit novou asi.
To potěší, proto preferuji ty se samocentrujicími tryskami.
jj, ty jsou nejlepší. Takovou jsem měl jako první pistoli Hansu 251.
Re: Mustang Mk.III (1/72 KP)- Odloženo, rozbitá pistole
Ja ješte svoji první hansu mám..jen číslo z hlavy nevím 
Re: Mustang Mk.III (1/72 KP)- Odloženo, rozbitá pistole
Ze mě jí tehdá vymámil na náhradní díly jeden známý modelář co vyhrával různý soutěže. Možná s ní i něco nastříkal co něco ve světě vyhrálo.