SIAI-Marchetti SF.260 1:48 (a snad i 1:72)

Sériovka SH + 3x KP

Builds in progress
Lonestar

SIAI-Marchetti SF.260 1:48 (a snad i 1:72)

Příspěvek od Lonestar »

Když mi před týdnem odešel kondenzátor na kompresoru, stál jsem před dilematem, co nového rozvrtat v mezičase, než ho přeceda opraví...
Toto dilema mi však vzápětí vyřešil šéfredaktorův telefonát "Mám pro tebe nějaký italský žďorb od Fredyho!" a za pár dní mi Zásilkovna doručila nový čtvrtkový SIAI-Marchetti SF.260AM/M/W.
Nadšeně jsem tedy vytáhl z kitníku další dvě stavebnice téhož typu od tradičního výrobce a pochlubil se Michalovi se svým plánem sériové výroby (s nadějí, že při ní dokončím už čtyři roky zatemelínizované dvaasedmy).
Povzbuzen jeho motivující reakcí "Ses posral v kině? Blázne!" :grin: :lol: jsem ještě z hromady "Snad_to_někdo_někdy_koupí" vytáhl ještě zbývající turboš... 8-)
Plán je následující:
1) SF-260M Belgie (ano, mám ho rozvrtaný i ve dvaasedmě, ale je tak sexy, že ho snesu v obou měřítkách) - Special Hobby
2) SF-260W Irsko - KP + zbytky a dekály ze SH
3) SF-260TP Filipíny (titulní zubatý z krabičky)
4) SF-260TP Quantum of Solace do série filmových hvězd - https://youtu.be/14PMgikQ6oo?si=wNSu9uNPCDUJlJGy
Přílohy
SF-260_KF_01.jpg
SF-260_KF_02.jpg
Build what YOU want, the way YOU want to, and above all - have fun!
ХУ А Ю ТУ ФАКИН ЛЕКЧА МИ ???
Speedy

Re: SIAI-Marchetti SF.260 1:48 (a snad i 1:72)

Příspěvek od Speedy »

A sakra. :lol:
"Lepím z krabičky a vůbec se za to nestydím."
Lonestar

Příspěvek od Lonestar »

Souběžné vydání dvaasedmdesátin obou výrobců vyzvalo před čtyřmi lety bouřlivou debatu https://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=57&t=136465 (která i dnes vypoví o Modelfóru více, než jste kdy chtěli vědět...) :wink:
A přestože v zadání nebyla srovnávací stavba, samozřejmě se srovnání neubráním... 8-)

Obě stavebnice, celkem logicky, vycházejí ze svých dvaasedmdesátinových předchůdců. U Muzikoše máme jeden univerzální shortrunový stromeček plastových dílů pro všechny verze, u Fredyho jsou rámečky tři (větší díly shortrunové, drobné + rakety pro Ira podle všeho z kovových forem)...
Přílohy
Muzikus
Muzikus
Muzikus zevnitř
Muzikus zevnitř
Fredy
Fredy
Fredy zevnitř
Fredy zevnitř
Kabinky - Muzikus vcelku, Fredy dělená
Kabinky - Muzikus vcelku, Fredy dělená
Kabinky zevnitř
Kabinky zevnitř
Křídla zespoda (nahoře Fredy, dole Muzikus)
Křídla zespoda (nahoře Fredy, dole Muzikus)
Křídla shora(nahoře Fredy, dole Muzikus)
Křídla shora(nahoře Fredy, dole Muzikus)
Trupy (nahoře Fredy, dole Muzikus)
Trupy (nahoře Fredy, dole Muzikus)
Skřivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skřivan »

Ano ano - je to blázen :grin: :grin:
Daniel Křivánek
Na modelech mám drobné nedostatky, které oborníky dráždí, ale laik si jich ani nevšimne.
„Můžete s tím nesouhlasit, můžete se dokonce i rozčilovat, ale to je asi tak všechno, co s tím můžete dělat.“
8-)
Obrázek
Lonestar

Příspěvek od Lonestar »

Každý jsme nějak postižen... :grin:
Někdo zase staví dvacátéhoosmého Spitfira :lol:
ujík

Příspěvek od ujík »

Já to furt říkám, že ty dlouhá horka lezou na mozek. :lol:
Skřivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skřivan »

Nojo budeš to mít pestré.
Já to mám jen nuda nuda šeď šeď :grin: :grin: :grin:
ale něco barevného studiového taky přijde :lol: :lol:
Daniel Křivánek
Na modelech mám drobné nedostatky, které oborníky dráždí, ale laik si jich ani nevšimne.
„Můžete s tím nesouhlasit, můžete se dokonce i rozčilovat, ale to je asi tak všechno, co s tím můžete dělat.“
8-)
Obrázek
Lonestar

Příspěvek od Lonestar »

So it begins... 8-)
Přílohy
SF-260_KF_13.jpg
Jeňýk

Příspěvek od Jeňýk »

To už je možná větší série, než v mateřské továrně. :shock:
Lonestar

Příspěvek od Lonestar »

Kokpituju 8-)

Postřehy:
- upínací pásy mají oba výrobci ztvárněné obtiskem (Fredy správně modré, Muzikus univerzálně černé) - Fredy má i pásy na zadní sedačku
- chtěl jsem udělat pásy trochu víc 3D (a nechtělo se mi crcat s alobalem), tak jsem je nalepil na bukkakepásku, přestříkl GX-100, přemaloval Muzikošovu černou na modrou a vyřízl... Nebyl to úplně blbý nápad, ale zase z nejlepších taky nebyl - ale pod zavřenou kabinu (zvlášť Muzikošovu pancéřovou) mi to stačí
- Muzikošův návod o zbarvení interiéru taktně mlčí, Fredy uvádí černou s šalamounskou poznámkou "Interior paint scheme varied, always check your references". Čekováním nalezených fotek a mozkovým myšlením jsem vyhodnotil, že vrtuláky (Belgičan a Ir) jsou uvnitř opravdu černé, zatímco turboše nejspíš světlešedé
- Fredyho zadní sedačka vypadá jako pohovka z obýváku, Muzikošova se mi líbila více - a jelikož fotku dané partie jakékoliv SF-260 jsem nenašel, je i v Belgičanovi, i v Irovi. Turboše mají vzadu místo sedačky jakésik kysně, co dává jako alternativní díl Muzikoš - opět jsem mozkovým myšlením vyhodnotil, že bojový stroj více než dvě sedačky nepotřebuje
- Fredy nabízí tři díly palubních desek - 36 pro Belgičana a Itala, 37 pro Ira a 38 na někdy příště. Muzikus má univerzální hladkou palubku včetně krytu nad ní a k ní dva univerzální dekály (přístroje nebo displeje). Vpreparoval jsem obě zbylé (37 a 38) do Muzikošových krytů (Bond se musí spokojit s holým dekálem naplocho )
- apropó dekály přístrojů - Fredy se kasal, že má dekály přesně podle předlohy (na rozdíl od "univerzálních" Muzikošových) - ale upřímně řečeno mě jeho bílá kolečka s ručičkama (viz Belgičan) moc nenadchla - tak jsem Belgičanovi přidal aspoň panel přepínačů, vystřižený z Muzikošova dekálu. Ir a Filipínec mají přístrojový dekál Muzikoše, whatifózní Bond má Muzikošovy displeje
- střední části odsuvných překrytů mají (kromě Belgičana) střední díl z kouřového plexi - stříknuto zevnitř Tamiya Smoke. Stejně tak je zevnitř černě nabarvená šprušle rámování kabiny (protože podle fotek je to z venku hladké)

Tož tak, a včil to idu zavřít, ať je z té hrůzy vidět co nejmíň :grin:
Přílohy
SF-260_KF_18.jpg
Zleva doprava Belgičan, Ir, Filipínec TP a Bond TP
Zleva doprava Belgičan, Ir, Filipínec TP a Bond TP
Zadní sedačky - vlevo Fredy, vpravo Muzikus
Zadní sedačky - vlevo Fredy, vpravo Muzikus
SF-260_KF_15.jpg
Pásy na pásce
Pásy na pásce
Jarek S.

Příspěvek od Jarek S. »

Lonestar

Příspěvek od Lonestar »

Ty vážně najdeš cokoliv =D> příště se zeptám předem :lol:
Nicméně fotka potvrzuje moji domněnku, že Muzikošova pohovka je přesnější než Fredyho pohovka 8-)
Jarek S.

Příspěvek od Jarek S. »

Muzikant má možná přesnější prošiti čalounění, ale nesmysl je vybráni jako by pro kniply. Konspiračně bych rovnou tvrdil, že jsou to spojene dvě přední sesle z Bf 108.
Lesný Ladislav

Příspěvek od Lesný Ladislav »

Zajímavá stavba a děkuji za postřehy, zvláště, když budou i nadále... =D>
2025 - 1:32 Bf 109G-10 ROA Revell
1:48 Grunau Baby IIB Fly (VMG), XQ-2 prototyp ICM, Q-2A USAF ICM, KDA-1 w/trailer ICM, 2 x Kettenkraftrad Tamiya, Kübelwagen Tamiya, Schimmwagen Tamiya,
1:72 3,7cm PaK 36 Sp. Armour, 7,5cm PaK 40 Sp. Armour, 15cm Nebelwelfer 41 Sp. Armour, Bf 109E-3 Rumun Tamiya
2026 - 1:48 V-1 (91.prototyp) Tamiya
1:72 Avia CS-199 Edu
Skřivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skřivan »

Jarek S. píše: 08 zář 2024, 10:17 Muzikant má možná přesnější prošiti čalounění, ale nesmysl je vybráni jako by pro kniply. Konspiračně bych rovnou tvrdil, že jsou to spojene dvě přední sesle z Bf 108.
koukal jsem na návod 108 od Edíků a pohovka je jim hodně podobná, tedy hlavně podsedák, záda jsou upravený .....
Daniel Křivánek
8-)
Obrázek
Odpovědět Předchozí témaNásledující téma

Zpět na „Stavby“