Kokpituju
Postřehy:
- upínací pásy mají oba výrobci ztvárněné obtiskem (Fredy správně modré, Muzikus univerzálně černé) - Fredy má i pásy na zadní sedačku
- chtěl jsem udělat pásy trochu víc 3D (a nechtělo se mi crcat s alobalem), tak jsem je nalepil na bukkakepásku, přestříkl GX-100, přemaloval Muzikošovu černou na modrou a vyřízl... Nebyl to úplně blbý nápad, ale zase z nejlepších taky nebyl - ale pod zavřenou kabinu (zvlášť Muzikošovu pancéřovou) mi to stačí
- Muzikošův návod o zbarvení interiéru taktně mlčí, Fredy uvádí černou s šalamounskou poznámkou
"Interior paint scheme varied, always check your references". Čekováním nalezených fotek a mozkovým myšlením jsem vyhodnotil, že vrtuláky (Belgičan a Ir) jsou uvnitř opravdu černé, zatímco turboše nejspíš světlešedé
- Fredyho zadní sedačka vypadá jako pohovka z obýváku, Muzikošova se mi líbila více - a jelikož fotku dané partie jakékoliv SF-260 jsem nenašel, je i v Belgičanovi, i v Irovi. Turboše mají vzadu místo sedačky jakésik kysně, co dává jako alternativní díl Muzikoš - opět jsem mozkovým myšlením vyhodnotil, že bojový stroj více než dvě sedačky nepotřebuje
- Fredy nabízí tři díly palubních desek - 36 pro Belgičana a Itala, 37 pro Ira a 38 na někdy příště. Muzikus má univerzální hladkou palubku včetně krytu nad ní a k ní dva univerzální dekály (přístroje nebo displeje). Vpreparoval jsem obě zbylé (37 a 38) do Muzikošových krytů (Bond se musí spokojit s holým dekálem naplocho )
- apropó dekály přístrojů - Fredy se kasal, že má dekály přesně podle předlohy (na rozdíl od "univerzálních" Muzikošových) - ale upřímně řečeno mě jeho bílá kolečka s ručičkama (viz Belgičan) moc nenadchla - tak jsem Belgičanovi přidal aspoň panel přepínačů, vystřižený z Muzikošova dekálu. Ir a Filipínec mají přístrojový dekál Muzikoše, whatifózní Bond má Muzikošovy displeje
- střední části odsuvných překrytů mají (kromě Belgičana) střední díl z kouřového plexi - stříknuto zevnitř Tamiya Smoke. Stejně tak je zevnitř černě nabarvená šprušle rámování kabiny (protože podle fotek je to z venku hladké)
Tož tak, a včil to idu zavřít, ať je z té hrůzy vidět co nejmíň